„Междузвездни войни: Епизод 5“ е най-великият филм за всички времена

13
Добави коментар
tribali.info
tribali.info

„Междузвездни войни: Епизод 5 – Империята отвръща на удара“ оглави класация на сп. „Емпайър“ за най-великите филми на всички времена, направена с анкета сред 250 000 души.
Филмът, излязъл през 1980 г., измести 301 други заглавия. На второ място е „Кръстникът“ на Франсис Форд Копола, следван от „Черният рицар“ с Хийт Леджър, пише БТА. Следват „Изкуплението Шоушенк“ и „Криминале“.
Създателят на „Междузвездни войни“ Джордж Лукас каза, че е поласкан от първото място в класацията. „Феновете харесват „Империята отвръща на удара“ най-много, защото е толкова мрачен“, обясни той.
В челната десетка са и първият филм от „Междузвездни войни“, „Индиана Джоунс и похитителите на изчезналия кивот“ и „Челюсти“.
Главният редактор на сп. „Емпайър“ каза, че са били приятно изненадани от първото място на „Империята отвръща на удара“. „Това е филм, който, когато излезе, успя да направи „Междузвездни войни“ едновременно по-значими и по-интимни. Филмът запазва днес цялата си сила, остроумие, топлина и зрелищност“, заяви той.
Режисьорът Джей Джей Ейбрамс сега снима най-новия филм от серията „Епизод VII“.

30-05-2014 г. 14:18 ч. | прочетено: 134, коментари: 0 |