Тълковен речник на женския език

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Из пространството на мъжките компании от векове се носят легенди за това, че жените използват странен и никога разбираем език, за да „намекнат” за това какво искат. Основен отличителен белег на този явно непонятен за господата език е, че често това, което всъщност се има предвид, бива назовавано по напълно противоположен начин.

Именно с цел разясняване на основните положения в граматиката на дамския език, един виден лингвист създава труда на живота си – тълковен речник под формата на видеоклип, който може да откриете и в дъното на тази статия. А ето и какво разкрива той:

1. „Добре тогава!”Израз, посредством който жените приключват спор. Първо и единствено значение: „Аз съм права, а ти млъквай!”

2. „След 5 минути!”Ако жената се облича, то изразът следва да се чете като „След половин час!” „5 минути!” означава 5 минути, само когато ви е позволено да погледате 5 минути мач, преди да се захванете с къщна работа.

3. „Нищо!”Внимание, назрява скандал! Разговори, които започват с „Нищо!”, обикновено завършват с „Добре тогава!” (вж. т. 1).

4. „Да, да, продължавай!”Това е провокация! Истинско значение: „Спри веднага!”

5. Звучна въздишкаНевербалният начин дамите да изразят възмущението си от поредната ви проява на нескопосаност. 

6. „Няма проблем!”Израз, носещ значение на предупреждение, че съвсем скоро над вас ще се стовари обмислено до последния детайл мъчително наказание, чрез което да изкупите грешката си.

7. „Благодаря!”Може и да не ви се вярва, но този израз в общия случай има съвсем буквално значение. Така че вместо да се чудите как, кога и защо, просто приемете благодарностите с усмивка. А, и не забравяйте да отговорите посредством „Няма защо!” В противен случай почти гарантирано ще се стигне до положението, описано в т. 3.

8. „Както и да е…”Иначе казано „Върви по дяволите”. В най-мекия и съобразен с цензурата случай.

9. „Не се притеснявай, мога и сама!”Фин намек за това, че жената насреща ви всъщност се занимава с нещо, за което е трябвало вие да се погрижите самоинициативно много преди това. 

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!