Тайни общества: Масони, илюминати, розенкройцери владеят света

13
Добави коментар
pepihappy
pepihappy

Тайните общества са забулени в мистериозност

 

 

 
Тайните общества от древността до днес може би управляват света, забулени в мистериозност

Масони, илюминати, розенкройцери, членове на братството Билдерберг са само някои от тайните общества, за които се предполага, че са управлявали и може би още управляват в сянка чрез поставяне на свои хора на високи държавни постове, в индустрията и други ключови политически позиции.

 

 

Масонството

 

Масоните са тайно общество с най-дългата история (поне доколкото е известно)  и все още съществуват. Те се превърнаха в символ на тайното ръкостискане, странни ритуали и йерархии, през които членовете преминават по стълбата на успеха, в зависимост от опита и уважението.

Първоначално са били създадени като съюз на малките общности, а първата ложа е създадена в Лондон през 1717 г. Въпреки това, слухове за тяхното съществуване се носят  поне един век преди тяхното формиране. Много съвременни тайни общества са реплика на масоните, поне що се отнася за поздравяване, тайни кодове, частни ритуали и сложни вериги на командване.

 

Илюминати

 

Това общество се е създало чрез  отделяне от масоните и оттогава  илюминатите са предмет на конспиративните теории, сред които най-известни са  твърденията, че те режисират много бедствия, мистерии и икономически кризи. Няма доказателства, че  все още съществуват, но това само ги прави по-мистериозни и привлекателни за изследвания.

Баварските илюминати се обединяват през  1776 г. с цел да се противопоставят на суеверието, предразсъдъците, религиозното влияние в обществения живот, злоупотребата с власт, но също така и за подпомагане на образованието на жените и равенството между половете.

Много общества сами са се свързали с тях, но все още не се знае точната връзка на илюминатите с първоначалното дружество, което е забранено през  1785 г.

За тях, често се твърди, че управляват  световни събития с цел създаване на нов световен ред. Привържениците на конспиративните теории твърдят, че има много важни хора, принадлежащи към илюминатите. Президентите на САЩ са често предмет на такива твърдения.

 

Череп и кости

 

Това е най-малкото  братство от всички тайни общества и е основано през 1832 г. в университета в Йейл. Към него принадлежат много държавни служители (и най-малко трима президенти) и хора от академичната общност.

Те се срещат два пъти седмично с ритуали, които са много подобни на масонските, но според някои изследователи, те не са нищо друго, а славно братство в колежа.

 

Розенкройцери

 

 

Това общество е създадено през 15 век от мистичния християнин Кристиян Розенкройц в Германия, а два века по-късно става известно и по света.

Има твърдения, че те са създали масоните, илюминатите и невидимия колеж и че стоят зад всека голяма революция в света.

Те са също така известни с името Братство „Кръст на розата“.

Публикувана е и книга за тях, която няма автор, а в нея се казва, че техният основател е пътувал в Африка и Близкия Изток и събирал знания за природните науки и тайни мъдрости, и когато се върнал в Германия, той основал това братство с цел знанията да се материализират в полза на хората.

 
Билдерберг

 

 

Тази елитна група се събира всяка година на различни места в луксозни хотели и ресторанти по целия свят. Тъй като тези срещи са много затворени, мнозина твърдят, че тогава се определя съдбата на цялата планета.

Въпреки че те не са тайно общество, тяхното влияние върху света е тревожно, тъй като включва почти всички влиятелни компании в света.

 

Протоколите на Сионските мъдреци

 

 

Хенри Форд през 1920 година., в свой труд включил поредица от статии, в които описва  руски документ, озаглавен Протокол на Сионските мъдреци, но той скоро бил изтеглен заради обвинения, че това са фалшификации.

Счита се, че това е антисемитски памфлет, който описва предполагаемия еврейски и масонски заговор за владеене на  света.

 

Тамплиерите

 

 

Тамплиерите, или бедните рицари на Христа и Соломоновия храм,  известни под името рицарите тамплиери формират своето братство  в началото на 12 век.

Скоро след създаването си, рицарите тамплиери станали важен фактор за времето си на международната политическа сцена. Те получили няколко привилегии от папата, като между другото, събирането на данъците в областите под техен контрол.

Тамплиерите имат голяма роля в ритуалите и създаване на различни клонове на съвременното масонство.

Е-здравей

 

loading…