Премахване на боя от врати с естествен фурнир : Jabse.Ink : Напиши твоята историяПремахване на боя от врати с естествен…

1
Добави коментар
bga
bga

В днешно време се изработват все повече врати с естествен фурнир. Принципът в това производство е много прост. За конструкцията на вратата се използват материали, които се получават от вторичната преработка на дървесина, като фазер. След това вратата се покрива с тънък слой фурнир, който е изработен от дърво. Това им придава завършен вид, както и много по-стилен външен вид. Употребата на врати с естествен фурнир се е наложила поради много причини. На първо място те са наистина много полезни от екологична гледна точка. Вратите с естествен фурнир на Аркома използват само остатъчен дървен материал. Освен това, трябва да се отбележи, че това ги прави значително по-леки. Един от най-важните фактори, които вратите с естествен фурнир притежават, е по-ниската цена.

Цели на фурнира Вратите с естествен фурнир са изградени с помощта на слепването на дървото към листа. Фурнирът служи не само като щит за основната дървесина, но може да се инсталира и за декоративни цели. Премахването на боя от вратите с естествен фурнир изисква използването на разтворител за боя, който може да се прилага безопасно на дървени повърхности. На пазара има много такива продукти, но понякога те могат да се използват за много други задачи. Изборът на правилния разтворител за боя ще върне вратите с естествен фурнир в първоначалното им състояние.

Какво е необходимо? Има дълъг списък от инструменти и продукти, които биха помогнали в тази задача. Те могат да се намерят в почти всеки дом. Всеки, който иска да почисти врати с естествен фурнир, може да го направи спокойно. За целта са необходими четки за почистване, както и кофа с вода. Винаги е добре да има някакви почистващи препарати, които са предназначени специално за дървени повърхности. Естественото следствие на всичко това е да се подготвят гъба или парцал. Вратите с естествен фурнир, които са изцапани с боя, ще имат нужда от почистване с разредител за боя. Работата с подобни силни препарати изисква и да се набавят защитни ръкавици. Освен това, може да се снабдите и с малка шкурка.

Плахо начало Започва се внимателно, защото боята може да не е полепена много сериозно. Четката се потапя във вода смесена с препарат за почистване на дърво. В този случай вратите с естествен фурнир могат да бъдат почистени и с разтвор от сапун и вода. Латексовата боя е водоразтворима, което означава, че може да бъде премахната само с вода. Все пак може да не се получи веднага, а да отнеме няколко измивания на вратите.

Тежката артилерия В този случай трябва да се направи избор между течност, аерозол или хидроизолационен разредител за боя. При всички положения той трябва да бъде подходящ за приложение на врати с естествен фурнир. Течните и аерозолни разредители са подходящи за премахване на до два слоя боя. Пастите могат да разтварят няколко слоя боя само с едно намазване. Предпазване Ръцете на всеки, който работи с разтворителите трябва да бъдат покрити с достатъчно здрави ръкавици. Помещението трябва да бъде постоянно вентилирано или проветрявано, защото разтворителите за боя са силно отровни. Разредителят за боя се нанася с чиста четка или с пръскане. Слоят трябва да е тънък, за да на се повредят вратите с естествен фурнир. Инструкциите за употреба, които са изписани на етиката, трябва да се спазват стриктно. Вероятно боята ще се омекоти, което ще помогне да се изчисти по-лесно.