Фестивалът на Архитектурата в Лондон

1
Добави коментар

Фестивалът на Архитектурата в Лондон

Стартира Фестивалът на Архитектурата в Лондон

Фестивалът на Архитектурата в Лондон

Международният ден на Детето – във великобританската столица честват и друг празник. Стартира Фестивалът на Архитектурата в Лондон. И тъй като за пръв път събитието е проведено точно на тази дата в далечната 2004 година, на днешна дата уникалният фест на модерното градоустройство отбелязва и своя първи сериозен юбилей или 10тия си рожден ден.
Освен гениални концепции и идеи в областта на архитектурата, фестивалът в Лондон в много от изданията отдава заслужена чест и на интериора и екстериора. Тази година, със сигурност, това няма да е изключение от общия план за събитието. Фестивалът на Архитектурата стартира на 1 юни и ще е с продължителност от един месец, като заключителният ден на юбилейното издание на събитието ще е на 30 юни.
Интересен факт за тазгодишния фестивал на архитектурата в Лондон е, че още от преди няколко месеца местният Музей на Лондон е резервирал скулптурата Къщата на Мишките да бъде основен акцент в събитието. Уникалното произведение на изкуството ще е поставено на самия вход на фестивала.
Ето и повече от сградите, които можете да наблюдавате: На 4 юни – Capital Views, малко по-късно геният Erno Goldfinger ще предложи своите така наречени брутални архитектурни идеи, след това Thomas Heatherwick и Dan Pearson ще вдъхновят местните архитекти с някои евентуални промени, които биха могли изцяло да променят пленителния, но вече малко остарял облик на Garden Bridge.
На 27 юни не пропускайте креативното събитие на Victoria and Albert Museum. Той е под надслов „Всичко е за вас”. На празника ще има много идеи, от които да черпите вдъхновение за бъдещия си строителен проект, както и редица изненади и награди за всички, които се включат. Събитието е вечерно, така че, ако мислете да ходите, не забравяйте да спазите официалния дрескод, който от особено значение за лондончани.

Публикувайте вашата история чрез facebook и споделете