Как да поставя поле за търсене в сайта си ~ Направи си сайт!

20
Добави коментар

Вашият сайт има ли поле за търсене? А какво ще кажете ако вашето поле за търсене се захранва от Гугъл?

Полето за търсене се превръща в един от най-желаните от Интернет потребителите елементи не само за сайтове с множество страници и публикации, но и за малките фирмени или лични сайтове. Главно защото формата за търсене в сайта позволява посетителя бързо да открие нужната му информация в него. А ако даден сайт ви е бил полезен и лесен за ползване, вие отново бихте го посетили, нали? Което е и целта на всеки собственик на сайт – привличане и задържане на посетителите. В случай, че вашият сайт си няма поле за търсене, по-долу публикувам HTML кода на собствената ми, захранвана от Гугъл търсачка, която вие можете лесно да вградите във всеки свой сайт с простото копиране и поставяне на нейния код на желаното от вас място. Това поле за търсене не използва ресурсите на вашия хостинг, нито ще повлияе върху времето за зареждане на вашата страница. То е уеб-базирано и се поддържа от търсачката на Google, което гарантира нужното качество и бързина на търсенето в сайта ви.

Как да добавя поле за търсене в сайта си

Както казах, да поставите поле за търсене в сайта си е лесно. Единствената уговорка, която искам да направя е, че ако някои от посетителите в сайта ви са изключили поддръжката на JavaScript (джава скрипт) на своя браузър, то те не биха виждали полето за търсене, което ще видите по-долу и съответно не биха могли да го ползват. Подобна вероятност е много малка, но все пак я има. Разбира се, имам предложение за поле за търсене, което не ползва джава, но изисква персонално активиране (за всеки сайт е различно) и не бих могъл да ви го дам като общовалидно решение.

А за решението по-долу ще допълня само, че когато вашите посетители го използват за търсене в сайта ви, резултатите от претърсването му ви ще се покажат в същата секция (където е поставена търсачката), непосредствено под полето за търсене, структурирани във връзки с описания, странирани и… готово! – посетителите ви ще могат да открият по-бързо съдържанието, което ги интересува (вж. демото по-долу).

Поле за търсене, базирано на джава скрипт

Код: копирайте и поставете на подходящо място в сайта си

Loading

Демо: напишете дума или израз и натиснете „Търси“!

(Бутонът „Х“ изчиства резултатите от търсенето.)

Loading

Допълнителна информация за „Полето за търсене“

Полето за търсене може да бъде персонализирано с оглед вашите нужди и желания по отношение визия, поведение и обхват на търсенето. Например, то може да извежда резултатите в друга част от сайта ви или в изцяло нова страница; може да търси не само във вашия сайт, но и в други, посочени от вас адреси, както и в цялата Интернет мрежа; може да показва вашето лого в страницата с резултати; може да има други размери и цветови оформления; може да не показва реклами от Гугъл или да показва такива, от които вие да печелите; може още … много. Всички тези настройки се правят персонално и затова са в сферата на платените ми услуги. За да получите консултация или цена в тази посока, трябва просто да потърсите контакт с мен. Изпълнението от моя страна ще е бързо, професионално и задължително изгодно за вас.

Добре, сложихте ли полето за търсене в сайта си вече? Експериментирайте и се уверете, че ви върши работа. А ако имате въпроси или предложения, аз съм на ваше разположение.