Как да спестим пари

39
Добави коментар
miladin83
miladin83

Как да спестим пари

Шест идеи за пестене на пари

На всеки от нас се е случвало да иска да замине на екскурзия и да не иска да мисли за пари и колко ще му струва. Няма да говоря за драконовско спестяване, а капка по капка как да съберете пари за желана и подчертавам нужна стока или услуга .

Предлагам шест идеи за спестяване:

1. Теглене от банкомат
Добре е да се ползва АТМ на обслужващата ви банка, тъй като таксите на другите банки достигат до 1 лв. Не проверявайте наличността по сметката си на банкомат, защото банките ви таксуват за тази услуга.

2. Торбички за еднократна употреба
Цената на торбичките днес в различните магазини е между 0.10 и 0.30 лв., а дори и 0.50 лв. за по-луксозните и екологични пликове. Така че, ако вече сте купили плик, поне го ползвайте още няколко пъти.

3. Талони и кешбек
Почти всички магазини вече предлагат промоционални стоки и то на добри цени от гледна точка на спестовниците. Кешбекът ( връщане на пари ) е добър вариант да си намалите допълнително сметката в магазина. Keshko е от първите сайтове в България, който връща пари като кешбек, когато се пазарува онлайн.

Регистрацията е безплатна, а пазаруването не е обвързано със закупуването на карти (както е при друга компания- пирамида, няма да й споменавам името, защото не заслужават и дори анти-реклама).
Механизмът е следния: участват три страни в процеса по възстановяване на пари, когато пазарувате онлайн:
1. Вие, като купувач;
2. Онлайн търговец (електронен магазин);
3. Keshko.
Онлайн търговецът плаща на Keshko предварително определена комисионна за всяка потвърдена и изпратена онлайн поръчка на купувача. След като се получи комисионната от онлайн магазина от Keshko.com дават цялата или част от комисионната и това е възстановената сума пари за Вас.

Искаш ли да възстановиш част от парите си, когато пазаруваш онлайн? Ела в Keshko

След като имаме възможност за още намаляване на цената защо пък да не го ползваме?

4. В супермаркета
Задължително със списък се отива в супермаркета. Също така е добре да се пазарува по-рядко и за по-дълъг период от време, отколкото всеки ден.

5. Цигари
Една кутия цигари струва средно около 5 лв. Това прави месечно по 150 лв., ако пушите по една кутия дневно. Не пушете поне един ден в седмицата. Не е трудно да го направите.

6. Обядът
Може да си подготвите хапването вкъщи. Ще знаете какво сте си приготвили за обяд в офиса, а не да отидете в близкото заведение и да се чудите какво да хапнете.
Станете почитатели на Keshko.com във Facebook