Адвокат Марковски иска по-лека мярка за Скинара :: Трибали – новини Враца/новини Монтана/новини Видин/Враца новини/Монтана…

1
Добави коментар
tribali.info
tribali.info

Днес е четвъртото съдебно заседание срещу Калин Димитров-Скинара, Иван Каменов-Цофъра и Ивайло Иванов-Акулата по делото за убийството на 16-годишния Николай Димитров от Враца.
Днес ще бъде поискана по-лека мярка за един от обвиняемите за убийството – Калин Димитров-Скинара, заяви неговият защитник Димитър Марковски. В края на съдебното заседание, след като бъдат изслушани всички свидетели, адвокатът ще поиска Калин да чака присъдата в дома си.
Според Марковски по делото има доста неизяснени неща. „На мен ми направи впечатление, че нито един от разпитаните свидетели дотук не каза, че е имало директни удари с крак в областта на главата, което да е довело до смъртта на Ники“, заяви Марковски.
Той постави въпрос, който определи като недостатъчно изследван и анализиран – „Защо смъртта е настъпила толкова време след побоя? Дали през този период от време не е имало друго въздействие, което да се е отразило толкова негативно на момчето?“
Марковски заяви, че майката на Ники му е давала успокоителни. В подобни ситуации обаче, при травми на главата, тези лекарства могат да се окажат фатални, допълни адвокатът. Ще бъде поискана повторна комплексна експертиза, която да разгледа медицинската документация, за да се установи дали е възможно успокоителните да са предизвикали настъпването на кома с трагичен край. Адвокатът на Скинара ще работи по изясняването на този въпрос при защитата на клиента си.
На вчерашното заседание са разпитани 10 свидетели на трагедията, един не се явил. Днес е трябвало показания да дадат трима полицаи, призовани като свидетели, но поради уважителни причини, които са изложили в три отделни молби, те няма да се явят в съдебната зала, каза говорителят на окръжния съд във Враца Снежана Наумова.
 

06-06-2014 г. 10:34 ч. | прочетено: 4291, коментари: 49 |