Японски хорър истории, които ще ви предизвикат кошмари

2
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Ако някога сте гледали японски филми на ужасите, то със сигурност се забелязали, че са много извратени и наистина могат да предизвикат ужас. Причината тези филми да са толкова въздействащи е, че въображението на японците е особено развинтено. Това не е изненадващо – в Япония съществуват легенди, които се разказват от поколение на поколение и с всеки следващ нов разказ, в който разказвачът добавя нещо и от себе си, историите стават все по-брутални и по-брутални. Като тези например:

1. Kushisake Onna – Жената с разрязаната уста

Името ѝ Kushisake Onna значи точно това – Жената с разрязаната уста. Легендата гласи, че ако се разхождате някъде нощем сами, тя може да се покаже иззад ъгъла. Не можете да избягате от нея, защото тя се телепортира пред вас. Носи шлифер и хирургическа маска. Когато ви се покаже, ще ви попита „Красива ли съм?“. Ако кажете не, ще ви отреже главата с огромни ножици. Ако отговорът ви е да, тя ще си свали маската, разкривайки, че устата ѝ е разрязана от ухо до ухо, и ще ви попита „А сега?“. Ако отговорът ви е не, ще ви разреже на две. А ако кажете да, ще разреже устата ви като нейната.

2. Hitobashira – Човешките колони

В Древна Япония хората са вярвали, че ако вградиш човек в колоните на сграда, те ще направят постройката много по-здрава и стабилна. Чрез човешко вграждане в колони и стени хората са правили жертвоприношение и ако боговете са доволни, сградата е здрава. Твърди се, че постройките, в които има човешки тела, са обладани от духовете им.

3. Teke Teke – Половината Жена

„Teke teke teke“ е звукът, който това същество издава, когато се придвижва на ръце. Преди е била добра жена, която обаче пада (или скача, версиите са различни) на релсите на метрото. Тялото ѝ е разрязано на две от влакчето, но гневът и болката ѝ са толкова силни, че торсът ѝ все още търси отмъщение. Въпреки че няма крака, тя може да се движи много бързо и ако нямате късмет и тя ви хване, ще ви разреже наполовина със сърп.

4. Aka Manto – Духът на тоалетната

Mandatory

Aka Manto буквално значи Червено наметало. Всъщност така се казва злият дух, който обладава тоалетните. Появява се, когато седнете, но се окаже, че няма тоалетна хартия. Пита ви: „Каква хартия искаш – червена или синя?“. Ако изберете червената, ще бъдете нарязани на парченца. Ако изберете синята хартия, ще бъдете удушени. Според различни версии на легендата, ако изберете червената, ще ви одерат живи, а ако се спрете на синята – кръвта ви ще бъде източена.

5. „Адът на Томино“ – Прокълнатата поема

Mandatory

„Адът на Томино“ е прокълната поема, която убива хората, прочели я на глас. Ако имате късмет, може и да не умрете, но със сигурност ще ви се случи гадория. Поемата е написана от Йомота Инухико и е част от книгата „The Heart Is Like A Rolling Stone“. Историята в нея разказва за Томино, който умира и пропада в Ада.

6. Кравешката глава

Mandatory

Историята за кравешката глава е толкова страшна, че може да ви уплаши до смърт. Един ден, по време на училищна екскурзия с автобус, учителят започва да разказва страшни истории, за да забавлява малчуганите. Когато започва разказа „Кравешка глава“, всички ученици започват да пищят и да го молят да спре, но учителят изпада в транс и продължава. Когато се свестява, шофьорът на автобуса и всички ученици са припаднали, а от устите им излиза пяна. Някои от тях се потят, треперят, а след няколко дни умират.

7. Okiko – Куклата с растяща коса

Mandatory

Куклата Okiko носи кимоно и някога е принадлежала на малко момиченце с това име. Когато момиченцето умира от настинка, духът ѝ се вселява в куклата и косата ѝ започва да расте. Впрочем куклата е съвсем истинска и се намира в музея Mannenji. В началото косата ѝ е къса, но с времето става все по-дълга. Никой не може да си обясни как косата на куклата расте, но след изследвания е доказано, че е като на малко момиченце. Може би на Okiko.

Източник: Mandatory