Секси плажна мода от 20-те години на XX век

1
Добави коментар
ivkata009
ivkata009

Днес ще ви покажем една доста любопитна колекция от снимки. Тя позволява да се надникне в дебрите на плажните модни тенденции отпреди близо 100 години.

Всички кадри са правени 20-те и 30-те години на миналия век. Тогава вече е било модерно да се ходи на плаж, но жените все още са се съобразявали с определени изисквания, свързани с външния им вид.

Това е времето на пълна промяна в кройките на банските костюми – те вече не крият ревностно цялото тяло на дамите, а си позволяват да покажат части от краката и ръцете им. В сравнение с положението от самото начало на века, когато жените на плажа били покрити от главата до петите в плат, това си е истинска революция.

Bic Picture

Big Picture

Bic Picture

Тъканите са били далеч от съвършенството, но именно тогава било поставено началото на съвсем ново производство, използващо еластичен трикотаж за изработка на банските.

Bic Picture

Big Picture

Big Picture

През 20-те години на XX век много средиземноморски плажове се сдобили с небивала популярност, която притежават и до днес. Разделенията на плажните ивици за мъже и жени постепенно останали в миналото.

Big Picture

Bic Picture

Bic Picture

30-те години бележат разпространяването на плажната култура по целия свят. Именно тогава се появили и специални плажни развлечения – боулинг, тенис, бадминтон, разнообразни конкурси, включително и такива за красота.

Bic Picture

Big Picture

Big Picture

В крак с приповдигнатото настроение по плажовете и дамите започнали да се грижат повече за външния си вид. Всяка модерна жена имала бански в актуални цветове и форми, парео, широкопола шапка. Любопитно е, че тогавашната плажна мода станала актуална отново близо половин век по-късно – през 70-те години.

Big Picture

Big Picture

Big Picture

Още снимки може да разгледате в галерията ни. На вас харесват ли ви банските от миналото, или предпочитате съвременните модели?

Станете част от Jenite.bg във Facebook, за да следите актуалните модни тенденции, свързани с банските и всичко останало!