Прогноза за 11.06.14

1
Добави коментар
ehh
ehh

Още тази нощ и в часовете преди обяд на места в Северна и Източна България ще превали, възможно е и слабо да пригърми. Следобед по-значителна гръмотевична активност ще има и в Южна България, на места ще падне и градушка. Ще остане топло, дори и горещо, като максималните температури ще са в границите +27° и +32°, локално и до +33°. Вятърът ще се задържи слаб, по-осезаем от север в крайните североизточни части.

Над планините слънчевото време ще бъде съчетано с вплътняваща се купеста облачност, като в отделни райони ще превали и пригърми. Температурите ще се повишат и между 800 и 1800 метра ще бъдат от +25° до +15°, по върховете най-ниските дневни ще са около +6°. По високите и открити части в по-късните часове вятърът ще се усили до умерен, силен от север.

Горещо ще се задържи времето в Централна Европа с максимални температури около +35°, малко по-хладно в Западна и Северна Европа с температури около +20°. По и пред движещ се към вътрешността на континента студен фронт, ще има отново условия за силни гръмотевични бури най-вече в Западна и Централна Европа. По-значителни валежи от дъжд се очакват над Европейска Русия.