Жените са от Венера, а мъжете от Марс

1
Добави коментар

Хороскопи за всяка зодия – народна медицина, здраве, астрология, съдби, секс и зодии

 
1
2
3
4
5

(5 гласа, оценка 4 от 5)

Жените са от Венера, а мъжете от Марс4 от 51 от общо 5 гласували.

Жените са от Венера, а мъжете от Марс

Тази теория има митологичен привкус и върху нея се градят не малко оправдания за недоразуменията между двата пола.

Доказано е вече, че мозъкът при жената не функционира по същия начин, както при мъжа и за това си има и генетични, и хормонални причини.

Но можем ли да „моделираме“ и уеднаквим начините на мислене между мъжа и жената? Въпреки еманципацията и широките възможности в съвременния свят да се влияе на стереотипите, разликите продължават да са очевидни на физическо и на психологическо ниво.

Разбира се, мъжът е силния пол /с някой изключения/, заложено му е да иска да „воюва“, да покорява своя нов „Еверест“, да придобива повече блага, с които да изхранва семейството си.

Жената е по-емоционална, търси сигурност и съчувствие за нейните проблеми. За това често си говорят на „различни езици“ в една двойка, дори и темата да е обща.

Стандартна е ситуацията например, при която тя да каже „Ти не ме слушаш“, защото той не „нищи дадена история“, а конкретно пита:“Какво искаш“ и рационално се стреми да намери изход, разрешение на житейски въпрос.

Освен това, проучвания сочат, че мъжът и жената не разполагат с едни и същи темпове, ефективност, фантазии, реакции при провокации. Някой автори твърдят, че това е основната причина, да се разминават сексуалните очаквания в началото между двама влюбени, а и да се търсят „допълнителни стимули“ извън двойката…

Жената обича повече да комуникира, да дава идеи, да споделя, а мъжът – да действа.

Жените могат да говорят и слушат едновременно, докато това се отдавало по-трудно на мъжете.

Според редица изследвания, детерминизмът и капацитетът на мозъка е променлива величина и се влияе основно от семейни традиции и среда на съществуване, интелектуални постижения и натрупан опит, попадане в стресови ситуации. Така че с времето, разликите не се откриват толкова на база „пол“, отколкото при допълнително придобитите качества.

<

>> >