Интересни истории, любопитни факти и полезни съвети

1
Добави коментар
slavchev
slavchev

Sugarpova – бонбоните на Мария Шарапова

Мария Шарапова показа бизнес нюх

Красивата руска тенисистка – Мария Шарапова, започна преуспяващ бизнес с бонбони. Атрактивната спортистка само преди година вложи половин милион долара в сладката идея, а шест месеца по-късно освен, че върна инвестицията си, спечели още толкова.

В САЩ за първи път стартира продажбата на бонбоните с името “Шугърпова”, а към момента продуктът се продава по цял свят. Цената на пакет от вече известната марка се търгува за 5.99 долара, което не е много за американските стандарти. Делът на Маша Шарапова е 1.1 долара от пакет, което автоматично означава, че при продадени към момента милион и сто пакета, втората ракета в света има състояние от над милион долара.

Родената през 1987г. Шарапова става третата най-млада носителка на титлата от Уимбълдън, когато е едва на 17. Нееднократно оглавява световната ранглиста и безспорно е един от големите таланти на световния тенис. Минала през тежкия път на спорта и бедността. Стигнала от Русия до Щатите, благодарение на амбицията на своя баща. Твърдо решил да направи Маша номер едно, работи като мияч на чинии и ред нископлатени длъжности. Изкарва само колкото да плаща за тренировките й. Въпреки това обаче, към момента Мария Шарапова е една от първите в своя спорт и създава бранд за забавната страна на международния тенис.

Половинката на родната звезда – Григор Димитров показва, че уменията й не се свеждат само до тенис корта, но има усет и за бизнес, така че нека й пожелаем успех и в това начинание и дано помогне на Гришо да доразвие таланта си.