Победителката от втория сезон на X Factor Жана Бергендорф представи дебютния си сингъл „САМУРАЙ“

4
Добави коментар
Fame.bg
Fame.bg

Победителката от втория сезон на X Factor Жана Бергендорф представи дебютния си сингъл „САМУРАЙ“

Само няколко часа след като се появи, „Самурай“ окупира #1 позицията в чарта за сингли в iTunes Bulgaria, както и БГ Топ 40 класацията на Vbox7.com

 Днес (12/06) е радио и телевизионната премиера на „Самурай“, дебютният сингъл на победителката от втория сезон на X Factor – Жана Бергендорф! Броени часове след премиерата си, точно в 00:00 ч. на 12 юни, „Самурай“ окупира #1 позицията в чарта за сингли в iTunes Bulgaria, както и БГ Топ 40 класацията на Vbox7.com. Автори на музиката и аранжимента са Рей Хеджис и Найджъл Бътлър, едни от най-успешните автори и продуценти на Острова в момента. Емоционалният български текст е дело на мулти-талантливия изпълнител, автор и режисьор Руши Видинлиев. 

Жана Бергендорф се запознава с продуцентите в Лондон по време на нейната визита там, организирана от Саня Армутлиева (Вирджиния Рекърдс) и ги впечатлява с красивия си глас, визия и невероятна енергия. Само след една звукозаписна сесия в студиото, двамата предлагат да напишат песен специално за нея, която да бъде първият й сингъл. Продуцентите канят Жана и екипа й да запишат сингъла  в тяхното студио,  едно от най-модерните студиа в момента. Резултатът е брилянтна поп песен, записана и звучаща в крак с най-новите тенденции на световната поп сцена. Двамата настояват Жана да запише песента и на английски език, за да има шансове тя да бъде издадена и в други държави. Българската версия на парчето се нарича „Самурай“, а английската „Remember Me“.

В средата на май се състояха снимките на видеоклипа към „Самурай“, създаден с напълно роботизираната Full Motion Control Rig снимачна система на MRMC. Суперробот от подобен клас влиза за първи път във видео продукция в България. Тази hi-end нова технология е използвана в заснемането на сюрреалистични сцени в музикални видеоклипове на Кайли Миноуг, Ед Шиърън, култовата лента на The Klaxons – Flames, както и във впечатляващи ТВ продукции за британските BBC и Sky Movies.

Снимките на „Самурай“ са осъществени в „Музея за история на София: Централни минерални бани“. Сградата все още е в довършителен ремонт, но  музеят ще отвори врати по-късно през 2014 г. Във видеото към „Самурай“, зрителите за първи път ще имат шанса да надникнат в реставрираната баня с богата история, превърнала се в един от символите на София. За снимките на „Самурай“, Жана сменя три визии – в бяло, в зелено и в червено-черно, специално направени за нея от една от най-талантливите млади стилистки и дизайнерки у нас Антония Йорданова от KNAPP. Сценичен партньор на Жана във видеото е атрактивният Мартен Роберто.

Режисьор на продукцията е Кирил Киров-Кико с оператори Силвестър Йорданов и Бедрос Халваджиян. Ексклузивната онлайн премиера на „Самурай“ се състоя в 00:00 часа на 12/06 в канала на Вирджиния Рекърдс във Vbox7.com:

Малко преди премиерата на „Самурай“, Жана Бергендорф заедно с другия победител от X Factor – Рафи, хип хоп тандема Лео, Играта и Део, записаха българската версия на една от официалните песни за Световното първенство по футбол в Бразилия 2014 – „Светът е наш (The World Is Ours)“ – което ще бъде открито днес.

Паралелно на това, Жана завърши записите на още една песен в дует с Кристо, чието издаване предстои скоро. Парчето от сега се радва на страхотен успех сред публиката, по време на съвместните концертни изяви на двамата изпълнители.

За първи път, български видеоклип е заснет с напълно роботизираната снимачна система Full Motion Control Rig

Автори на „Самурай“ са Рей Хеджис и Найджъл Бътлър, продуцентският тандем, отговорен за успеха на звездите от X Factor UK – One Direction

 Българският текст е написан от Руши Видинлиев

Песента, която дебютира директно под #1 в iTunes Bulgaria, може да бъде свалена онлайн оттук: http://www.smarturl.it/samuray

Ексклузивна онлайн премиера на видеото

във Vbox7.com тук: http://vbox7.com/play:d7584c9901

 

За Жана:

Жана Бергендорф е родена на 20.10.1985 г. в София. Започва да пее, когато е едва седемгодишна, което е напълно нормално с толкова музиканти във семейството – майка й и нейните баба и дядо. Кариерата си започва на 18 години, заминавайки на хиляди километри от дома – Южна Корея. Четири години по-късно, в едно от заведенията, в които Жана пее, тя се запознава с бъдещия си съпруг Стефан и през 2010г. двамата се местят да живеят в Дания. Там Жана се пробва в датския X Factor, но не успява да стигне много далеч. Според журито слабото владеене на датски език не й позволява да се класира по-напред.

През 2013г. Жана се прибира в България. Eдин от добрите й приятели я записва за кастингите на X Factor и така тя става част от музикалния формат. По време на предаването Жана не остава нито веднъж на елиминации, а напротив – добива страхотна самоувереност и сериозна фен база. На финала на втория сезон на X Factor България Жана става победител с 69,9% от подкрепата на зрителите. Жана е ексклузивен артист на музикална компания Вирджиния Рекърдс.

За Рей Хеджис и Найджъл Бътлър:

Рей „Madman“ Хеджис е английски автор на песни и музикален продуцент, който има зад гърба си над 60 сингъла и албума в Топ 20, включително седем такива на първо място в класациите в Англия. Хеджис има две номинации за наградата Ivor Novello и е носител на приза „Продуцент на годината“. Той е работил с много изпълнители като One Direction, Get Ready, Orlando, B*Witched, Donny Tourette, Towers of London, Chicane, Lil’ Chris, Take That, Bryan Adams, Boyzone, Maxi Jazz от Faithless, Big Brovaz, Cher, Clannad, Tom Jones, Daniel Bedingfield, Boy George, Ronan Keating, Emma Bunton, Gene Simmons от Kiss, Liberty X, Brian McFadden, PJ & Duncan A.K.A., Joe McElderry и Gareth Gates, Dizzee Rascal и James Corden.

Найджъл Бътлър е талантлив мулти-инструменталист, композитор и музикален продуцент, както и артист, който започва да работи в музикалната индустрия през 80те. През 1987г. започва да твори в екип с легендарния продуцент Рeй Хеджис. Двамата създават безброй текстове, аранжименти и миксове за някои от най-актуалните артисти. През следващите години Найджъл и Рей се появяват в редица ТВ предавания като музикални продуценти – Pop Stars (BBC 1), No Talent Required (ITV), Rock School (Channel 4), както и The X Factor (ITV). През 2010г. Найджъл е съавтор и ко-продуцент на музиката за Националните телевизионни награди и Националните филмови награди на английската ITV. Отново заедно с Рей, Найджъл става музикален продуцент на категорията „Групи“ (категорията на Саймън Кауъл) в английското издание на X Factor, където той в крайна сметка помага за създаването и лансирането на най-хитовата английска група One Direction.

През всичките години в музикалния бизнес Найджъл е работил още с артисти като The Charlatans, Bananarama, Youth, The Orb, Jason Donovan и Nina Hagen, Smokey Robinson, New Kids On The Block, MC Hammer, Glen Tilbrook, Sophie Ellis Bextor, Steps, Hearsay, Cher, S Club 7, Emma Bunton, 3SL, Five, Ronan Keating, Chicane, Robbie Williams, Maxi Jazz, Alanis Morissette, Carlos Santana, Will Young, Daniel Lanois, Dizzee Rascal, Alesha Dixon, Emily Maguire и много други.