Любопитни факти за Световното първенство по футбол

2
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Сигурно сте разбрали вече – днес започва Свеовното първенство по футбол. Може би това на пръв поглед не ви засяга, но сега е моментът да се замислите пак. Докато партньорът ви тръпне в очакване да гледа мача в 19:00, после този в 21:00 и накрая в 23:00, вие може да се посветите на всичките си любими занимания, за които иначе не ви остава време. 

Шампионатът е едно от най-чаканите спортни събития в света и ще продължи до 13 юли. За да покажете на половинката си, че все пак донякъде споделяте интересите му, може да разгледате пълната програма на Мондиал 2014. Така ще блеснете с познания по тема, по която никой не очаква да сте запознати.

Ето и някои любопитни факти около провеждането на първенството., предоставени от Sporta.bg:

Има толкова много футболни фенове в световен мащаб, че ФИФА продават какво ли не покрай този шампионат. Има например цял албум, където са събрани песни, записани специално за спортния форум. Официалната песен на Световното е „We Are One” на рапърът Pitbull и две гласовити дами – Дженифър Лопес и Клаудия Лейте.

Официалният талисман на Мондиал 2014 пък е броненосецът Фулеко. Облечен е с тениска в цветовете на бразилското знаме, на която пише „Бразилия 2014”. Точно броненосец е избран за талисман, защото това животинче, което е изчезващ вид, обитава Южна и Централна Америка. Когато е в опасност, то се свива на топка и се търкаля срещу своя противник.

Бразилският ударен инструмент каширола ще бъде официален за тазгодишното първенство. Той е измислен от Карлиньос Браун и представлява малка пластична кошничка с плоско дъно, пълна със синтетични частици.

Прочетете още интересни факти за Мондиал 2014 в Sporta.bg! Те имат и страхотна инициатива, посветена на събитието – „Играй за световно“, в която всеки ден трима участника печелят по една каса бира!