Отворено писмо до кмета на Враца :: Трибали – новини Враца/новини Монтана/новини Видин/Враца новини/Монтана новини/Видин новини

1
Добави коментар
tribali.info
tribali.info

В редакцията на информационна агенция „Трибали“ пристигна отворено писмо до отговорните органи от граждани, живеещи в центъра на Враца. Те се оплакват от липсата на подходящи условия за отдих в градинките пред блоковете на улица „Никола Войводов“, от неправилно паркирани автомобили и от хаос в трафика.
Публикуваме пълния текст на писмото:

До инж.Николай Иванов-Кмет гр.Враца,
До Общински съвет гр.Враца,
До РПУ гр.Враца,
До Началник Безопасност на движение,
До МВР,
До медиите,

Господин кмете, уважаеми господа от общински съвет гр.Враца, РПУ-Враца, Безопасност на движение и МВР,
Живеем в центъра на Враца, на улица „Никола Войводов” №16. Имаме деца, и стари хора. Тези стари хора и деца са подложени на постоянен стрес. Нямаме една пейка пред блока. Не можем да излезем спокойно и да се движим в бившата градинка непосредствено пред блока, защото тя е превърната в нерегламентиран паркинг за коли, които зареждат магазините или просто паркират, въпреки че малко по-нагоре има паркинг, който е платен.
Кандидатствахме в общината по проект „Малки граждански инициативи“ за оформяне и обновяване на детската площадка и кът за отдих за живеещите. Беше ни отказано и отбелязано „ОПАСНО МЯСТО”. Какво значи това и какво се прави, за да стане безопасно място?!?
Преди известно време малко по-нагоре беше блъсната възрастна жена, която почина. Движението между блока на улица „Никола Войводов” №16 и шивашкия цех, по улицата за полицията и зад кафене „Тракийска принцеса” е истински ужас и страх за хората.
Как да живеем нормално?
Между блоковете на улица „Никола Войводов” №14 и №16 има разклон, но движението там е „кой както намери“. ПЪЛНА ЛУДНИЦА! Никакъв ред или скорости, като за централна градска част.
А тук преминават майки с деца, ученици, стари хора и други. Ежедневно преминават около 80 жени от шивашкия цех, намиращ се на тази улица.
Трябва ли да се случат още трагедии, за да се вземат мерки от общината, от службата за безопасност на движението, от полицията и други.
Защото тук е АД!
Защото тук хората се страхуват да преминат улицата!
Хората няма къде да седнат да починат. Жените от шивашкия цех сядат по бордюрите, няма нито 1 пейка. Децата няма къде да играят, дори няма свободно място да се мине.
МОЛИМ ВИ, ГОСПОДА!
1. Не може такъв хаос на движението :
– Между блоковете на ул. „Никола Войводов” №14 и №16;
– По пътя зад „Тракийска принцеса”;
– По пътя за сградата на областната дирекция на МВР;
– По пътя пред шивашкия цех.
2. Да се забрани паркирането между блоковете и в градинката и тя отново да е използваема за отдих и отмора;
3. Да се поставят на мястото на паркиралите коли 5-6 пейки и 2-3 кошчета за боклук.

СМЯТАМЕ, ЧЕ НЕ САМО В КОМЛЕКСИТЕ ЖИВЕЯТ И РАСТАТ ДЕЦА, В ЦЕНТЪРА СЪЩО ИМА ТАКИВА И ТЕ ИМАТ ПРАВО НА СВОЕТО МЯСТО И БЕЗГРИЖНО ДЕТСТВО!!!
МОЛЯ, обърнете внимание на ПРОБЛЕМА!!!

СЧИТАМЕ, ЧЕ ИСКАНЕТО НИ ЩЕ БЪДЕ УДОВЛЕТВОРЕНО!

Семейство Димитрови и Георгиеви
 

12-06-2014 г. 17:03 ч. | прочетено: 2146, коментари: 16 |