Гигантски отровни стоножки нападнаха село

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Гигантски стоножки налазиха кърджалийското село Сипей, а хората изпадат в ужас когато трябва да угасят осветлението в къщите си вечер. Именно тогава около 15-сантиметровите създания плъзват из къщите на хората.
„Проблемът ни е от няколко години. Алармирахме бившия кмет, но така и не се взеха мерки. Това лято обаче напастта е още по-голяма, а толкова дълги стоножки не сме виждали. Дълги са около 15 сантиметра, черни със спескани тела“, заявиха местни пред репортер на 24rodopi.com.

Хората се опасяват, че насекомите най-вероятно са и отровни, въпреки че досега не е имало случай на пострадал. По думите им проблемът е за цялото село. „Няма къща без стоножки. Не знаем как влизат. Виждали сме по няколко в стаите. Катерят се по пердетата, навсякъде. Много са бързи и трудно могат да се уловят“, коментира Севгюл от Сипей. Според нея не помагат и препарати. „Наш комшия пръскаше къщата си, помолихме да стори същото и с други. Никакъв ефект. Гадините продължават да пълзят из домовете ни“, заяви жената.
Местните ще се обърнат и към Здравната инспекция в Кърджали за решение на проблема./БЛИЦ