Известните личности, част от Втората световна война

4
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Страшно много войници взимат участие във Втората световна война. Разбира се, сред тях попадат актьори, писатели, музиканти, спортисти – всички те служат на страната си. Войната засяга не само хората на бойното поле, а всички, които по някакъв начин са обвързани с войната и помагат за целия процес и т.н.

Вижте няколко известни имена, за които вероятно не сте предполагали, че са били активна част от Втората световна война.

Дж. Д. Селинджър

Писателят Селинджър използва своите лингвистични познания, за да разпитва военни затворници и по този начин е важна част от разузнавателните части.

Алек Гинес

Актьорът Алек Гинес, най-известен с ролята си на Оби Уан Кеноби от „Междузвездни войни“, е бил в активните военни части.

Артър Кларк

През 1945 г. писателят Артър Кларк предлага на военните да използват сателитна комуникационна система. Тази негова идея му носи „Stuart Ballantine Medal“ на института „Франклин“.

Джулия Чайлд

Докато служи като асистент военно разследване, Джулия Чайлд, прочула се по-късно с изключителните си готварски умения, се запознава с Къшинг Чайлд, който става неин съпруг и всъщност я „запознава“ с готвенето.

Джони Карсън

По време на военната си служба, телевизионният водещ Джони Карсън се прочува с това, че започва да участва в аматьорски боксови срещи. Има десет от десет победи.

Сами Дейвис младши

Сами Дейвис младши забавлява войниците и по този начин заличава предразсъдъците им. „Талантът ми беше моето оръжие, моят начин да се боря. Това беше единственият начин, по който можех да променя нечие мислене“, казва за този период Дейвис.