Торнадо се изви над морето в Созопол

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Торнадо се изви над морето в Созопол

16 Юни 2014 | 11:45

/КРОСС/ Малко преди 11 ч. днес жителите и туристите в Созопол и близките курорти станаха свидетели на торнадо, извило се на няколко километра навътре в морето. Малко след това стихията е притихнала, съобщи читател на ИА КРОСС. По-късно се е образувало второ, по-малко торнадо, което се е придвижило в посока къмпинг „Смокиня“. Силният дъжд не спира да вали от сутринта в района на Созопол. Данни за пострадали към момента няма.

 

 

Метеорологичната обстановка предизвиква наводнения и затруднения в движението в цялата страна.

Задръствания и натоварен трафик предизвикаха поройните дъждове във Варна. Дълги колони от коли се образуваха по пътя от базар „Левски“ до кръстовището с ВиК – Варна по посока столицата. Преодоляването само на този пътен участък отнема повече от половин час. Има закъсали коли, а някои улици са напълно под вода.

В старозагорското село Турия е обявено бедствено положение. Проливните дъждове над Средна гора започнаха около 16 часа вчера. Час по-късно приливната вълна, надвишаваща 2 м, навлиза в селото. Цели улици са пометени от водата. Много къщи и дворове са наводнени, животни са били спасявани на ръце. Заложници на стихията стават възрастни хора.

Близо 0,5 млн. лв. са щетите, нанесени от водната стихия, обяснява кметът на община Павел баня Станимир Радевски след първоначалния оглед на пораженията.

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.