Любопитни факти за сериала “Приятели”

13
Добави коментар
mayaiv
mayaiv

Ето няколко любопитни факти за ситкома, който продължи 10 години и от актьорите Лиса Кудроу, Кортни Кокс, Дженифър Анистън, Мат ЛеБланк, Матю Пери и Дейвид Шуимър направи милионери.

Макар че „Приятели“ е един от най-популярните сериали в историята на телевизията, със сигурност има неща за него, които не знаете.

Фиби: Ролята на глуповатата Фиби първоначално е била предложена на Елън Дедженеръс, но тя отказала и скоро след това започнала снимането на собствен ситком – „Елън“, излъчван до 1998 година.

Размяна: Кортни Кокс е трябвало да играе Рейчъл, а Дженифър Анистън – Моника. Още на първите проби на всички от екипа станало ясно, че трябва да им разменят ролите.

Двама и половина Чандлъри: Ролята на Чандлър Бинг най-напред е била предложена на Джон Крайер, когото впоследствие прославя ролята на Алън в „Двама мъже и половина“.

Роля на гей: Чандлър Бинг е замислян като мъж с хомосексуални наклонности, но продуцентите бързо се отказали от това. Все пак, запазили са част от предварителния гей образ на Чандлър – ненавистта му към спорта.

Брус Уилис: Знаете ли колко са платили на холивудската звезда за появяването му в два от епизодите? Нито долар! Той и Матю Пери са имали облог, като залогът е бил, ако Уилис загуби, да се снима в ситкома безплатно.

Прекалено много аплодисменти: Когато Том Селек се появява в сериала, публиката буквално полудява от щастие и аплодира бурно актьора. Трябвало доста време да утихне, затова заснетият материал станал неизползваем. Сцените със Селек са снимани отново, този път без публика.

Счупено огледало: Златната рамка около шпионката на вратата на апартамента, в който живееха Моника и Рейчъл, първоначално е била с огледало. Членовете на екипа я счупили още преди стартирането на сериала.

© Любопитно