ЖИВЕЙ АКТИВНО! НА 22 ЮНИ С РАФИ И ЖАНА БЕРГЕНДОРФ

5
Добави коментар

ЖИВЕЙ АКТИВНО! НА 22 ЮНИ С РАФИ И ЖАНА БЕРГЕНДОРФ

Калин Вельов с открит урок по ударни инструменти, а Мартин Котрулев от XFactorс дебютно парче, писано от българин, работил с екипа на Лейди Гага

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО!на Нестле България събира на една сцена Рафи и Жана Бергендорф, които заедно ще живеят активно 22 юни в София. Победителите от двата сезона на XFactor са само малка част от звездите, които подкрепят деветото издание на инициативата за балансирано хранене и активен начин на живот. Тя се организира впартньорствосъсСтоличнатаобщина и е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019 г.

Традиционният пешеходен поход от НДК ще отведе любителите на физическата активност в Южен парк, където ще имат възможност да се забавляват на 9 локации. Сред изпълнителите, които са част от традиционния концерт, закриващ събитието са и Теодора Цончева, Део, Лео, Skiller, Павел и Венци Венц.
На голямата сцена на ЖИВЕЙ АКТИВНО! в Южен парк за феновете ще прозвучи премиерно и дебютното парче най-харесвания от дамите участник в X Factor 2013 г. Мартин Котрулев. Младият изпълнител е създал парчето To A Dream съвместно с Георги Георгиев – Майката – българинът, с когото са работили продуцентите на Лейди Гага, писал е ремикси за Джамирокуай и Линкин Парк, а от скоро работи и с лейбъла на сензацията Avicii. Безплатни уроци ще изнесат световният шампион по бийтбокс Skiller и майсторът на перкусиите Калин Вельов.

Личен пример за активен начин на живот за поредна година ще дадат и цяла плеяда спортни звезди. Сани Жекова ще се качи на колело и ще поведе в 10:00 ч. велошествието от театър „София“ до НДК, а към тях могат да се присъединят и почитателите на ролери, тротинетки и скейтборд. Олимпийската шампионка Тереза Маринова ще поведе бягане с препятствия по бул. „Витоша“ от ул. „Солунска“ до НДК, а на локацията „Здрави деца“ в Южния парк ще води и състезания по лека атлетика за деца. В пешеходния поход ще се включат и Йордан Йовчев, а Евгени Иванов-Пушката ще бъде съдия и учител във волейболните състезания.
В Южен парк, ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще предложи възможност на всеки, който се интересува от балансирано хранене да научи повече от специалистта по хранене – д-р Райна Стоянова и да чуе нейните полезни съвети за поддържане на добро здраве. Лекции по хранене за родители и професионални консултации по хранене от нутриционист ще се проведат на локацията ЖИВЕЙ АКТИВНО!. Кулинарни демонстрации и консултации ще проведе Йоли от 24KITCHEN.

Движение, спорт, състезания, игри за балансирано хранене, готвене, танци, музика и семейни щафети са само част от идеите, които фенове от цялата страна могат да предлагат на сайта www.jiveiaktivno.bg след 10 юни 2014 г. Предложения за събития в други градове също ще се събират на сайта на инициативата, а най-големите почитатели на активния начин на живот ще могат да се запишат и като добороволци, които ще бъдат част от екипа на организаторите.
ЖИВЕЙ АКТИВНО! стартира на 22 юни, от 10:00 часа пред НДК, с пешеходен поход към Южния парк, където на различни локации всеки има възможност да се включи в игрите, да спечели страхотни награди и да се зареди с много положителни емоции.

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда всяка година и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България, най-голямата хранителна компания в страната. Тази година Нестле празнува 20 години в страната, през които се наложи като социално отговорна компания, която подкрепя множество каузи, значими за Българското общество. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! придобива все по-мащабни размери и все повече хора, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене, участват в кампанията.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на в. 24 часа, в. Труд, Радио City, Радио NRJ, Radio Family, www.sportal.bg, www.actuactualno.com и www.zdravoslovnohranene.com .

Коментари