Урго за лечение на афти в устата Afya pharmacy

1
Добави коментар

Медицинско изделие за третиране на малки афти (1 до 2 афти с диаметър по-малък от 1см), както и за малки ранички в устната кухина.

Ефикасно защитава раната от външно въздействие (храна, протези), бързо облекчава болката и подпомага заздравяването. При нанасяне в устната кухина образува тънък и мек филм.  

Подходящ за:

Възрастни и деца над 6 години.

Състав:

Целулозни производни, минерални киселини, карбоксилни киселини, етанол вода, ароматизатор.

Начин на употреба:

Нанася се директно върху афтата. При контакта с влажната повърхност на устната кухина гелът се пластифицира като по този начин  изолира афтата от действието на храната и слюнка. Използва се преди хранене. Следващо прилагане след около 4 часа.

Предупреждения:

Може да предизвика временно усещане за дискомфорт и известно изтръпване.

Да не се прилага в случаи на големи афти или херпеси, които приличат на афти (площ, покрита с много мънички афти). Да не се употребява върху инфектирани рани, изгаряния или дълбоки (кървящи рани). Да не се използва в случаи на алергии към салицилови производни.

Да не се използва при деца под 6 години.

 

 

Афтите в устата представляват заболяване на устната кухина, което протича с появата на малки жълто-бели язвички. Малките язви „изчезват” сами в рамките на десетина дни, без да оставят някакви белези. Въпреки това, те са доста болезнени през този период , особено при дъвчене.  

Точните причини за появата им все още не са напълно изяснени. Въпреки това, някои фактори са идентифицирани като насърчаващи тяхното развитие:

-наследствеността;

-определени храни ( богати на хистамин, синьо сирене, орехи, лешници, шоколад, кайсия, ананас, ягоди, малини, лимон, киви и др.)

-физически травми ( ухапване от вътрешната страна на устата, скоби, миене на зъбите твърде енергично);

-някои лекарства

-стрес

-хормони (менструален цикъл, бременност)

Прочети още