Да поиграем ли Swordsman? ~ MMORPG news

1
Добави коментар

Както вече ви съобщихме, закритият бета тест на Swordsman започна. Ако ви се играе, а не сте получили ключ за участие, това не е проблем – просто посетете страниците на играта във Facebook и Twitter. Въпросът е: Заслужава ли си играта?
Графика

Честно казано за пръв път чух за този графичен двигател – Angelica III, който е разработка на Perfect World, но пък действително графиката е страхотна, без да натоварва лаптопа ми. Художниците са се погрижили да осигурят страхотни гледки, на които да се насладите в паузите между битките.

Бойна система

В тази игра има място за всеки. Ако сте свикнали с класическата система за управление на персонажа и водене на бой – чрез завъртане на камерата с десния бутон на мишката и управление с WASD, маркиране на целта с Tab, можете спокойно да изберете този начин на игра. Ако пък сте фен на динамичната система с прицел и комбо атаки с клавишите на мишката, отново сте попаднали на правилното място. Още в самото начало можете да изберете предпочитания от вас начин, а освен това с просто натискане на Ctrl бутона и излизате от екшън режима. Ако сте „пианист“, т.е. управлявате героя си само с клавиатурата – воала, no problem.

Лично аз предпочитам екшъна, а не станалата „демоде“ бойна система с избор на целта чрез Tab. Действително боят е динамичен, бърз, с внезапни прориви и бързи отстъпления, възможности за уклонение от атаката, превъртания, скокове и типичните китайски прехвърчания от едно място на друго. Успях и да поплувам, като пробвах и отскочих от повърхността на водата.

Куестове

Куестовете са по сюжетната линия на романите на Лу Ча – известен автор на романи, посветени на бойните изкуства. Развитието на героя ви става бързо и сравнително лесно.
Интерфейс

Интерфейсът е подобен на този от Neverwinter. За тези, които не са запознати, ще допълня, че е удобен и лесен за навигиране. Всичко е лесно достъпно, а и постоянно получавате подсказки, какво и как трябва да натиснете, така че трудно може да се объркате.
Заключение

Игричката въобще не е лоша и си заслужаа да се пробва. Екшън бойната система ще задоволи дори и тези, които не си падат по такава тематика – китайски бойни изкуства. Тези пък, които ги обичат и са играли Age of Wulin, може и да открият някои прилики с нея. Мисля, че няма да останат разочаровани.