С масови арести разбиха организирана група за разпространение на наркотици

1
Добави коментар
Hashtag-bg
Hashtag-bg

17
Юни
2014 16:26

Полицаи от сектор „Наркотици“ в СДВР задържаха организирана престъпна група за разпространение на наркотици, която е действала на територията на София, съобщиха от МВР. По време на спецакцията на различни места в столицата били задържани 15 души. Всички те живеят в София, някои без адресна регистрация. След като били разпитани като свидетели, шестима са били освободени.

Полицаите са претърсвали коли и различни адреси в столицата, но най-вече в района на 3-то, 4-то, 6-о и 7-о РПУ. При обиските са били иззети мобилни апарати, електронни везни, пари, тревиста маса, таблетки и прахообразни вещества. Изготвена експертна справка в Столичната дирекция показала, че иззетите вещества са марихуана с тегло 1000 грама, 47 таблетки „Екстази“, 70 грама кокаин и 50 грама амфетамин. След доклад на събраните материали в Специализираната прокуратура на трима от задържаните – 34-годишната К.Д., известна на полицията за наркотици, 31-годишния В.С. по прякор Зелката и А.В. на 22 г.,  били повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група. Наложена им е мярка за неотклонение „парична гаранция“. 

Останалите шестима задържани били привлечени като обвиняеми за създаването и ръководенето на престъпна група, с цел разпространение на дрога. 39-годишният И.Д. – Дитриха, осъждан и известен на МВР за участието си в банда, притежание на наркотици, кражба, колегата му също криминално проявен и осъждан за притежание на дрога – К.К. – Златния на 32 години, с 10 години по-възрастният М.Х., регистриран за грабеж и притежание на оръжие, А.Д. – Кучето на 46 г., известен на полицията за кражби и грабежи, Н.Х. на 35 г., известен за притежание на наркотици и В.Х.- Китаеца на 30 г., регистриран в полицията за наркотици и осъждан за кражби. В неделя Специализираният наказателен съд е наложил на шестимата мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Автор: Хаштаг-BG