АКТАСТАЙЛ МЕНОКОМФОРТ | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

15
Добави коментар

Фолиева киселина – Участва в изграждането на червените кръвни телца и подобрява абсорбцията на желязото.

Ниацин – Необходим е за нормалното функциониране на храносмилателните органи, нервната система и кожата.

Пантотенова киселина – Участва в метаболизма на белтъците, въглехидратите и мазнините, необходим е за синтезата на антитела.

Биотин – Поддържа кожата здрава, облекчава мускулните болки. Предпазва косата от побеляване и има положителни ефекти при лечението на косопад.

Витамин В комплекс и цинк се използват от организма при производството на гама-линоленова киселина, която спомага за регулирането на промените в хормоналния баланс.

Калций – Необходим за здрави кости, зъби ,сърце и мускули; важен за нормалния сърдечен ритъм и кръвосъсирването. Витамин Д улеснява резорбцията на калция.

Желязо – Участва в синтезата на хемоглобин и в доставянето на кислород до клетките.

Цинк – Укрепва имунната система; важен за растежа на косата.

Мед – Необходим за транспорта на желязо, здравината на костите, обмяната на холестерола и глюкозата.

Манган – Необходим за здрави кости и стави. Участва в метаболизма на глюкозата.

Селен – Един от най-силните антиоксиданти, забавя процесите на стареене, в периода на менопаузата облекчава топлите вълни и физиологичния дискомфорт.

 

Приложение на МеноКомфорт:

– За облекчаване на симптомите, свързани с менопаузата;

– За намаляване на риска от остеопороза и сърдечно-съдови заболявания в периода на менопаузата.

Менопаузата е начало на нов етап от живота на всяка жена. Свързана е с хормонални, физически и психо-социални промени. Балансираното хранене и здравословният начин на живот са много важни, за да може организмът по-лесно да се приспособи към настъпващите промени в периода на менопауза.

МеноКомфорт е специално разработена формула за доброто здраве и самочувствие на жените в този деликатен период от техния живот.

МеноКомфорт съдържа значителни количества екстракт от соев изофлавон. Изофлавоните са природни съединения от растителен произход. Те са естествени растителни естрогени (фитоестрогени) – регулират нивото на естроген в организма и облекчават симптомите на менопауза. Увеличават минерализацията на костите, облекчават топлите вълни, безсънието и нощното изпотяване, предпазват гърдите, матката и костите и не предизвикват нежелани странични явления. Играят роля в профилактиката на сърдечно-съдовите заболявания и остеопорозата. Повлияват благоприятно липидния профил и високото кръвно налягане.

Витамин С – Подпомага запазването на кожата, венците, костите, зъбите и кръвоносните съдове здрави. Мощен антиоксидант, който участва в поддържането на здрава имунна система. Повишава естествената устойчивост на организма към инфекции.

Витамин Е – Мощен антиоксидант, който неутрализира вредното влияние върху тъканите на свободните радикали. Необходим е за нормалното функциониране на имунната система.

Витамин Д – Допринася за поддържане на здрави кости и зъби. Подпомага усвояването на калция. Количеството на витамин Д, синтезирано от кожата при излагане на слънце, намалява с напредването на възрастта.

Витамин В1 -Важен за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата, нервната система и мускулите.

Витамин В2 – Необходим за добро зрение, облекчава умората на очите, поддържа кожата здрава. Играе важна роля в метаболизма на въглехидрати, белтъци и мазнини.

Витамин В6 – Необходим е за образуването на антитела и червени кръвни клетки. Заедно с витамин В12 и фолиевата киселина допринася за поддържането на нормални нива на хомоцистеин в кръвта, с което помага за здраво сърце.

Витамин В12 – Участва в образуването на червените кръвни клетки; подобрява концентрацията и паметта.

 

Състав:

Витамин С, Ниацин, Витамин Е, Пантотенова киселина, Витамин В2, Витамин В1, Витамин В6, Фолиева киселниа, БИОтин, Витамин D, Витамин В12, Калций, Цинк, Желязо, Манган, Мед, Селен, Масло от вечерна иглика, Соеви изофлавони.

Меките желатинови капсули се усвояват 200% по-бързо от организма в сравнение с останалите форми. Те са лесни за поглъщане и нямат неприятен мирис и вкус.

 

Помощни вещества:

Соево масло, лецитин, желатин, глицерин, пречистена вода.

Начин на употреба:

По 1 капсула дневно, по време на хранене.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

МеноКомфорт не може да бъде използван като заместител наразнообразното хранене.