Влез в топ форма с Ипократис Пападимитракос

8
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Вие сте уникални – а каква е диетата ви?

Универсална диета няма и не може да има, защото всеки човек е различен. Да, можете да свалите килограми , спазвайки поредната хитова диета, но какво се случва след това? Чакате следващата диета-чудо и пробвате и нея, разчитайки, че ще е за последно. След това друга – още по-чудодейна, а след нея четвърта, пета и така опознавате всяка популярна диета, но никоя от тях не опознава вас!

Не е трудно да спазвате режим, какъвто и да е той, знаейки, че го правите за ограничено време (90 дни, един месец, две седмици и т.н). Нагласата на всеки спазващ подобна диета е „Мога да се справя, още Х дни и приключвам“. С една дума „изтърпявате“. Точно тук е уловката. След като „мъчението“ приключи, вие сте с Х килограма по-слаба и с изчерпано търпение. Връщате се към предишното си хранене, а скоро и към предишните килограми…

Популярните диети са такива, защото ви „помагат“ да отслабнете. Но на каква цена? Често плащаме и със здравето си. 

Не е трудно да се измисли диета, с която да се свалят килограми. Най-лесният начин за това е чрез гладуване – елементарно е – приемате по-малко калории от обикновено. Точно на това разчитат популярните масови диети – по един или друг начин те ви карат да гладувате. 

Ако желанието ви е да свалите излишните килограми веднъж завинаги и да подобрите здравословното си състояние – гладът не е начинът да го постигнете.

Начинът е да се научите да се храните правилно, да откриете своето нормално хранене. Никоя популярна масова диета няма да ви каже как да направите това. Точно обратното – популярните диети не само, че не се съобразяват с вас – те ви карат вие да се съобразите с тях, без дори да ви познават. 

Ако сте съгласни да променяте себе си и да рискувате здравето си в името на 5-6 килограма по-малко, които скоро ще се върнат – продължавайте с популярните диети. 

Но ако искате да откриете вашето хранене, което ще ви помогне да постигнете перфектните килограми и да ги задържите – опитайте с диета, изготвена специално за вас и съобразена с вашите цели, способности, здравословно състояние и хранителни предпочитания. 

Спазвайки такава диета, вие постепенно ще се научите да се храните правилно. В момента, в който правилното хранене стане част от вашия живот, поддържането на топ форма ще се случва естествено и без усилия.

Ще можете да вземате самостоятелни решения как, с колко и кога да се храните и те ще са продиктувани от желанието и уменията ви да живеете и да се чувствате по-добре.

За още съвети от Ипократис, посетете topforma.bg, където можете да поръчате и своя индивидуален хранителен режим. 

*За записване на час в кабинета на Ипократис, тел. 0877 665 175.