Теди Кацарова, Алекс и CRASHBRAKE на „София Прайд“

1
Добави коментар
Hashtag-bg
Hashtag-bg

18
Юни
2014 17:04

Теди Кацарова, Алекс и CRASHBRAKE ще пеят на седмия „София Прайд“.

Теди Кацарова ще открие концерта, който ще се проведе по време на „София Прайд“ 2014 на 21 юни.

Концертът, който е в подкрепа на равенството на всички хора, независимо от сексуалната им ориентация и полова идентичност, ще се състои пред Паметника на съветската армия в София и ще започне веднага след шествието, което тръгва от същото място в 18 часа в събота.

„Подкрепям „София Прайд“, защото мисля, че всеки човек трябва да бъде свободен в изразяването на любовта си и да я споделя. Животът е прекалено кратък, за да го живеем в срам и непрекъснат стрес от това какво ще кажат хората, или пък да оставаме в оковите на принудителна връзка или в брак без чувства. Любовта е във всички измерения“, смята Теди Кацарова.

В концерта ще се вземат участие и изпълнителката, станала известна от телевизионния формат „България търси талант“ Александра Александрова – Алекс, както и метъл бандата CRASHBRAKE.

„Не е необходимо да си гей, за да подкрепиш кауза, свързана с правата на ЛГБТ общността. Хората трябва да са с равни права, независимо от сексуалната им ориентация. Всеки да обича онзи, когото поиска, това не го прави по-добър или по-лош от останалите“, коментират от CRASHBRAKE.

„Вярвам в доброто и мисля, че най-важното е да притежаваме свобода – свобода на словото, свобода на избор, свобода на действие. Няма значение нито езикът, който говорим, нито цветът на кожата, нито религията, нито сексуалната ориентация, когато всеки от нас е просто себе си. Всеки има право да бъде такъв, какъвто е, не такъв, какъвто другите очакват от него да бъде. Всеки от нас е длъжен да защитава равноправието на другия, така, както иска и неговите права да бъдат зачитани“, казва Алекс.

„София Прайд“ е най-голямото ежегодно събитие в България, посветено на човешките права и равенството на гражданите и е най-голямото събитие, повишаващо видимостта на ЛГБТИ (лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполовите и интерсексуалните) обществото у нас.

Автор: Хаштаг-BG