Вароциментова мазилка

1
Добави коментар

Вътрешна вароциментова мазилка е подходяща както за всекидневни помещения, спални и офиси така и за мокри помещения. Варо-циментовата мазилка има качество на регулатор на влажността в помещението и позволява лесно полагане на керамични покрития върху нея.

В градски или индустриални площи, извършваме полагане на качествена вароциментова мазилка. Като лидери в областта на строително-ремонтните работи, нашият екип от специалисти предлага професионално отношение към всеки зададен проект.

Строителната вар е известна от хиляди години и намира голямо приложение в строителството. Среща се при разтворите за мазилка, зидария, бояджийски работи и др. Със смесване на гипс, гасена вар, пясък и вода се получава варо-гипсови разтвори предназначени за измазване на вътрешни помещения с помощ на мазилкополагаща машина-турбозол. За външно нанасяне и помещения с по-голяма влажност се използва варо-циментова мазилка.

Високата степен на диспертност на строителната вар е причина за ценните технологични свойства, пластичност и водозадържаща способност на този вид строителни разтвори. Това е една от причините варови мазилки да се използват в областта на опазване на паметници на културата.