Какво е Кешбек и как да го ползваме в България?

21
Добави коментар
miladin83
miladin83

Кешбек е услуга, която е много разпространена в САЩ и западна Европа. Факт е обаче, че тази удобна услуга не е много позната в България.

На особена популярност се радва в западна Европа като при 34% от транзакциите в магазините са съпътствани и с получаване на пари обратно при покупки.
Кешбекът също е много разпространен и в САЩ, където над 25% от транзакциите в търговските обекти са свързани с това хората да получават допълнителни отстъпки и да възстановят част от парите си.

Кешбек идва от английската дума cashback и буквално означава „пари обратно“ или „пари назад“. С този термин се отбелязва наградата, че купувача си е купил стока и или услуга през програма за допълнителни отстъпки. Кешбекът може да бъде твърда сума, а също и процент от стойността на сделката.

Организаторът на програмата се явява трето лице при сделката между купувач и продавач. Той има договорка с продавача да вземе комисионна за това, че му е изпратил клиент.
Организаторът на програмата за кешбек, за да бъде пък полезен за купувача му дава част от тази комисионна като за награда, че е използвал програмата му за допълнителни отстъпки.

От скоро и в България има кешбек програма за пазаруване от онлайн магазини.
Това е Keshko.
Важно е да се отбележи, че е БЕЗПЛАТНО, т.е. няма такси за регистриране и няма закупуване на карти.
Членовете на Keshko имат възможност да ползват програма за кешбек, когато пазаруват онлайн. Постоянно се добавят нови онлайн магазини и ако вашия любим го няма днес, утре може и да е в списъка с допълнителни отстъпки.

Участват три страни в процеса по възстановяване на пари, когато пазарувате онлайн:
1. Вие, като купувач;
2. Онлайн търговец (електронен магазин);
3. Keshko.
Онлайн търговецът плаща на Keshko предварително определена комисионна за всяка потвърдена и изпратена онлайн поръчка на купувача. След като се получи комисионната от онлайн магазина от Keshko.com дават цялата или част от комисионната и това е възстановената сума пари за Вас.

Keshko има и фен страница във Facebook. От нея може да се информирате за новостите около безплатната програма за отстъпки при пазаруване онлайн, да прочетете забавен виц, да видите вдъхновяващи снимки, да прочетете интересни статии и много други полезни нещица. Харесайте страницата във Facebook: KeshkoCom.

Искаш ли да възстановиш част от парите си, когато пазаруваш онлайн?
Ела в Keshko!