Meryl Streep ще изиграе Maria Callas

13
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Meryl Streep ще изиграе Maria Callas

Meryl Streep ще изиграе Maria Callas в нов филм.

 

64-годишната актриса се е съгласила да изиграе оперната легенда в „Майсторски клас“, пише бгнес. Филмът е по пиесата на Terrence McNally за легендарната оперна дива, която преподава в музикалното училище „Джулиард“. Действието на филма се развива през 1971.

 

Според вестник „Ню Йорк Пост“ режисьор ще бъде Майк Никълс, който е работил с Meryl Streep по филмите „Силкуд“, „Горещо сърце“, „Поздрави от Холивуд“ и „Ангели в Америка“. Снимките ще започнат през януари, когато Meryl Streep приключи работата си по филма „Ricky and the Flash“. В него актрисата играе залязваща рок звезда, която опитва да възстанови връзката със семейството си.

 

Пиесата „Майсторски клас“ е представена за първи път на Бродуей през 1995. В нея Maria Callas разказва за живота и кариерата си и за това как Aristotle Onassis я зарязва заради Jacqueline Kennedy.

 

Това няма да бъде първият биографичен филм, в който участва Meryl Streep. Тя изигра британската министър-председателка Margaret Thatcher в „Желязната лейди“ и известната готвачка Julia Child в „Джули и Джулия“, а образът й на Miranda Priestley в „Дяволът носи Прада“ е базиран на главния редактор на списание „Vogue“, Anna Wintour.

Свързани новини

Коментари