Нора Иванова: Мъжете съсипаха кариерата ми 3559

18
Добави коментар
araxan
araxan

Бегачката Нора Иванова

“Мъжете съсипаха кариерата ми, а аз съм ги имала доста”, с характерна за нея пределна откровеност призна бегачката Нора Иванова. Световната шампионка за девойки и носителка на много титли в спринта дели времето си между Дубай и Австрия. Репортерът на “Труд” се задоволи само да записва и да не променя нищо от отривистия и леко хъшлашки стил от изповедта на Нора:

“Емоцията винаги ме води и аз си патя от това нещо. Прекалено емоционален човек, прекомерно експлозивен, решавам нещо и го правя, което е непростимо в спорта. Те и травмите ми идваха от емоциите. Малките камъчета обръщат колата. Травмирам се, защото съм сменила треньора, системата за подготовка, не съм спазила много-много режима.

А защо се влюбих в турчина (Кемал Гюнер – б. а.), не мога да си обясня. Не съм се женила от интерес, нещо за пари. Видях го, казах си “Той е човекът!”, полудях и край. Хукнах! Сега е станал милионер, а аз си го взех гол като пушка. Бях водещата финансова сила в семейството. Днес той е много напред с материала. Живее в Румъния и са едни коли, едни къщи, едни златарски магазини… Вили-могили! Много му се радвам. Ние бяхме голяма любов, бурна раздяла, ама сега сме си първи приятелчета. Чуваме се често.

Аз просто реших, че не мога да тъпча на едно място, трябва да се развивам. И си отидох.

В Турция беше пълна липса на професионализъм, там си бях “танто за кукуригу” – станах им средиземноморска шампионка, рекорди им направих…. Много слабо откъм финансова гледна точка. Мъжът ми ме тренираше половин година. Исках да вкарам българската система на тренировки, на възстановяване, на лагери – печеливша! Не става – Ориентът си е Ориент, хубава работа, ама циганска. Искат високи резултати, без да наемат специалисти и да въведат система.

Дубай си е друго – атрактивно, хубаво място, спокойно, отлично за отглеждане на деца. Преди да отида в арабския свят, смятах, че жените ходят забрадени и нямат никакви права. Пълни глупости! Жената там е цар и господар! Всичко е за жената, на пиедестал е издигната. Тези, дето имат по 2-3 жени, работят само за издръжката им. Детето ми е много щастливо там. Обича си гледачката, чудесна къща си имаме.

Как да не съм доволна от мъжа си Хари (австриецът Харолд Едлецбергер – б. а.)?! Шест години сме заедно, брак имаме от 5, а се познаваме от 10-ина. Изчака ме човекът, опитоми ме. Аз никакво внимание не му обръщах в началото, когато ми стана мениджър през 1999 г. А и много глупости направих междувременно. Това никога няма да си го простя, защото си съсипах кариерата. Разделихме се с треньора, после тая Турция… Любовният живот ми спира кариерата.

А в България излязоха разниприказки, че с турската свекърва съм се била скарала. Тая жена беше № 1! Учеше ме да правя сармички и досега се чуваме. И сега съм случила на свекърва. Една много готина женичка на 81 г.

Страхотна красавица и отлична атлетка, Нора Иванова привлича погледите дори по тренировъчно облекло.

Страхотни са австрийците. Разликата ни с Хари е 22 години. Множко е, ама обичам възрастни мъже. Тоя човек ме е научил на толкова много неща и няма проблем, от който да не ме е измъквал. Ей, турските работи, какво ли още не. Дори когато сме скарани, той винаги ми е заставал зад гърба. Повтарям, аз не съм имала малко мъже, но няма такива грижи, каквито някой да е положил за мен, както Хари. Повечето мъже са пълни нещастници! Аз съм си го обучила, той не е някакъв студен германец, а свободен балкански дух. И ми направи най-хубавото дете! Просто нямам думи! Не прилича на мен, дето в Дубай ме мислят за арабка – Никол си е русичка, типично австрийче. Говори перфектно 3 езика и преминава от един на друг, без да се замисли. Понякога ми превежда какво точно е казала баба й.

Второ дете? В никакъв случай! Решила съм кариера да градя. Мен ме влече журналистка да ставам, много ми е голям мерак, ама за това трябва да съм си тук, в България. В Дубай не мога. Там наблягат повече на модата, на шоуто. А и всичко е връзки и контакти. Аз в България си ги имам в изобилие и мога повече да се развия. Няма да го правя за пари, много съм енергична. Терсене ми е в последните няколко години, свикнала съм от малка сама да си изкарвам прехраната, а сега Хари се грижи за мен. Мислех салон за красота да отворя в Дубай, защото страхотно върви. Косата там е нещо свято и луди пари се дават за фризьор. Но се изискват големи инвестиции, защото искам да е ВИП – само за богаташи и шейхското семейство.

Ходила съм да тренирам разни шейхкини като частен инструктор. Имам приятелка, бивша гребкиня от Пловдив. Тя работи с кралското семейство. Вика ме, ама се двоумя, защото те си правят, каквото поискат. И са едни с претенции, а аз мразя лигави истории и това ме спира. Ако може да лежат и да отслабнат без усилия. Аз съм свободолюбив дух. Затова не ме влече много.

Всички те питат за Бланка Влашич (атрактивна шампионка по висок скок). Тя ми е страшна приятелка, аз съм й душеприказчик. Тя живее затворен и натоварен живот. Невероятен човек. Бланка не комуникира с много хора и няма много приятели. С нея си говорим на сръбско-английски. Подготовката ми за олимпиадата (преди да се контузя) беше в Сплит. Там тя си има собствена зала, личен треньор, не ходи много по лагери. Мъжът ми Хари й е мениджър и пиар, още откакто стана световна шампионка на висок скок за девойки през 2000 г. Той се грижи адски много за нея. Тя е и много хубав човек. Естествено, че е особняк, силен характер и ги прави всички диви и щастливи. Но тя заслужава. Не е някаква надувка. Купонджийка е, мъжът ми дори я покрива понякога, защото баща й я контролира. Лошото е, че си няма Бланка гадже, имаше едно момче, но заради пътуванията й се разделиха.

В края на сезона в Загреб имаше турнир, бяхме се събрали с нея и със Снууп Доги Дог, който имаше турне там. Такива бесни танци ударихме с него, че овършахме дансинга”, доволна е от битието си Нора.

 

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти