Таблети: 10 неща, които вашият таблет умее

1
Добави коментар

Таблетите са сравнително ново изобретение. Ако техните възможности все още са мистерия за вас, предлагам ви да прочетете следващите няколко реда.

 ̧ Таблетите са прекрасни електронни четци (e-readers). Със своя голям дисплей те са много по-комфортни за четене и не натоварват очите ви. Можете да отворите различни текстови формати PDF, txt и т.н. Дългите Интернет статии се превъртат много лесно, можете да увеличите размера на текста просто като плъзнете пръсти по дисплея. С таблет четенето на книги или комикси е голямо удоволствие.

 ̧ Новият ви таблет е по-добър от повечето стари модели лаптопи. Със своя дву- или четириядрен процесор той ще ви върши повече работа за по-кратко време. Разполагате и с много повече апликации, игри и всякакви приложения. Да не говорим, че тежи много по-малко – под килограм.

 ̧ Таблетите са страхаотни за водене на бележки и лекции или на работни срещи, а ако ви налегне скука тайничко можете да поиграете на любимата си игра без звук.

 ̧ Супер удобни са за споделяне на снимки и за презентации. Обърнете внимание на сутрешните блокове в телевизиите например. Водещите плъзгат пръсти по таблета и отварят страници, снимки, видеоматериали и какво ли още не.

 ̧ Без конкуренция са, когато става въпрос за гледане на филми или видео в колата, самолета или във влака. Гарантирано убиват скуката, а батериите им са доста държеливи.

 ̧ По-евтини са от нов лаптоп и ако старият ви е предал богу дух, заменете го с таблет. По-лек, по-удобен за носене и достатъчно производителен.

 ̧ Таблетите идват с готова операционна система. Няма нужда нищо да инсталирате – просто натискате бутона и готово.

 ̧ Неоценим помощник са при пътуване. Таблетите работят с Wi Fi и 3G мрежи, т.е. можете да бъдете онлайн, където и да сте. Повечето модели разполагат и с GPS, за да ви помогнат да разберете къде се намирате и как да стигнете там, накъдето сте тръгнали. Защо не и за мобилен речник, при пътувания в чужбина.

 ̧ Таблетите са преносими бази с данни с много малки размери. Побират в чантата ви без проблеми и няма да ви откъснат рамото, ако ги носите цял ден с вас (като лаптопа).

 ̧ Те са абсолютно страхотни и ви карат да се чувствате като частица от бъдещето.

Ако все още не сте си закупили такова устройство можете да си изберете от ТУК.