Бг Сватбата – Съвети при избор на сватбен костюм.

11
Добави коментар
rumianka82
rumianka82

   

    Препоръки при избор на сватбен костюм.

 

    Обикновено съветите в този ден са насочени към булката и нейната рокля, но м ладоженецът е не по-малко важен и затова онлайн справочник „Сватби Варна” ще ви даде няколко важни препоръки, когато си избирате костюм за Вашата сватба. 

    Индивидуален стил и костюм за вашата сватба. 

  От Вас зависи какъв стил на костюм ще си изберете според вътрешните си потребности. Костюмът може да бъде традиционен и класически,  в малко по-разчупен и съвременен вариант, в различни модни версии. От Вас зависи какъв избор ще направите. 

   Избор на плат за сватбен костюм.

  Изберете плат за Вашия костюм за сватба в зависимост от сезона и климата. Ако мислите, че ще е горещо е необходимо да имате втора допълнителна риза към костюма  като резервен вариант. По този начин ще се чувствате свежо и комфортно през целия ден.

 Традиционен смокинг  или  вратовръзка според справочник „Сватби Варна”

    Едно нещо е сигурно,  всички мъже изглеждат перфектно в смокинг. Но също като мъжете, не всички смокинги са еднакви.  За изключително официална церемония, която се състои вечер е необходимо  бяла вратовръзка и черен фрак с бели аксесоари пике. За официална вечерна сватба изискването е задължително – черен смокинг с по дходящи аксесоари. A полуофициалната церемония вечер призовава за черен или тъмен цвят смокинг или вечерно сако с черни официални панталони. Аксесоари могат да бъдат  вратовръзка и пояс или жилетка и вратовръзка в един цвят, който да се координира с облеклото на шаферките. Полуофициалната сватба през деня дава възможност за сако, което може да бъде сиво или черно с вратовръзка, жилетка и раирани панталони. Може да изберете и като алтернатива тъмен смокинг. Копчета за ръкавели и подобни копчета трябва да съвпадат. Бутониерата трябва да се носи на левия ревер и трябва да се накланя леко навън.

 Фигура и нейното влияние  при правилен избор на сватбен костюм. Съчетание на удобство и комфорт.  

    Вие искате не само удобство, но и елегантност на вашия костюм за сватба. Трябва да се чувствате удобно,  а не сякаш сте глътнали бастун. Ако сте по-консервативен се ориентирайте към едноредите сака. Двуредните  сака са за по-високи фигури, тъй като те оптически смаляват силуета. Когато избирате  панталон трябва да знаете, че двойно нагънатите плисета към джобовете удължават крака.  Ако имате по-ниска и атлетична фигура ще изглеждате най-добре в смокинг жилетка с тънък шал яка. Най-горното копче трябва да падне в средната част на кръста за да даде на торса по олекотен вид. Също така избирайте сака с естествена линия на рамото и избягвайте по-широките европейски стилове. 

   След като разбрахте основните правила  за избор на костюм  остава да го изберете най-малко три месеца преди нея. Така ще имате време да направите необходимите корекции при нужда и да сте сигурни, че на вашия ден ще изглеждате перфектно. С тези съвети онлайн справочник „Сватби Варна” се надява да е бил полезен за Вас и вашата сватба да бъде  съвършена.