4 неща, които задължително трябва да направите след дипломиране

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Искате купонът да продължи и след като завършите университета? Добре дошли в клуба! Фактът, че вече не можете да се правите на приятно разсеяни и да пропускате ранните лекции не означава, че с вашите славни дни на взимане на трагични решения с опустошителни последствия е свършено. Всъщност е точно обратното. В този материал ще ви дадем някои идеи за това как да не позволявате най-добрите ви дни да свършат с дипломирането.

Станете крал на заведенията с „Happy hour“

Оооо, да! Всички сме чували за тях. Сигурно си мислите, че щом сега ви се налага да работите от 9 до 5 всеки ден, това означава край на щастливите пиянски дни и нощен живот през седмицата. Помислете отново, приятели. Ние също работим от 9 до 5, но пием постоянно! Вярно е, че ще трябва да разредите дискотеките, но точно заведенията с „Happy hour“ са идеалният вариант да се гипсирате в по-ранен етап на вечерта и да имате доволно много време да изтрезнеете до другия ден. От нас да го знаете – нищо не е по-добро от един мощен „Happy hour“. В рамките на този вълшебен един час можете да се отправите на доста щуро приключение из страната на алкохолните чудеса. Вземете няколко приятелчета или колеги от работата и се насочете към най-близката квартална пивница, където има „Happy hour“. Пиянството е гарантирано!

Организирайте си летни ваканции

Да се превърнете в работеща мумия не е чак толкова лошо. Да кажем, че е 85% лошо, а останалите 15% са доволното ви изражение в края на месеца, когато преведат заплатата ви. Значителното повишаване на личните доходи в сравнение със студентските години означава, че вече няма да ви се налага да остъргвате спагетите от дъното на тенджерата, да се тъпчете с полуфабрикати или каквото е останало в хладилника от миналата седмица. Сега вече можете да си позволите истинска кухня и нещо свястно за ядене. Значително по-големите приходи означават, че вече ще можете и да си позволявате истинска почивка. Работата през лятото на черноморски курорт не се брои за почивка. Вярно е, че три месеца сте на морето, но къде всъщност ви е „морето“ в цялата работа? Изкарвахте някакви уж добри пари, които по едно или друго стечение на обстоятелствата обикновено оставаха в същия курорт, където работехте като студент. Ние ви говорим за истинска ваканция. Такава, в която единственото, което правите е да се излежавате на плажа, да пиете коктейли и да зяпате дългокраките какички наоколо, а вечерта да си пръскате кашоните от пиене. Хващате 3-4 приятелчета, качвате се в колата и палите към морето, където наистина да се насладите на благата на родното крайбрежие. Дори не е казано, че трябва да почивате в България. Турция и Гърция са на една ръка разстояние, така че, приятели, стягайте багажа и се ориентирайте към някое място с плаж, бира и много полуголи мацки!

Крайно време е да се изнесете от къщата на родителите си

Може да си мислите, че това дори не е нужно да се споменава, но истината е, че някои хора не са му обърнали внимание. Разбираме финансовия аспект на нещата и е ясно, че има хора, които не могат да си позволяват да напуснат семейното гнездо веднага след завършването си, но да си го кажем откровено – ако си на 30 и майка ти все още ти пере дрехите, значи си загубеняк! Разбираме, че на света няма нищо по-хубаво от гозбите на мама, но е крайно време да се научите да си ги готвите сами.

Едно от най-големите предимства на това да живеете сами е, че няма с кого да се съобразявате. Можете да правите каквото си искате, когато си поискате и с когото си поискате. Защо да жертвате тази свобода за място, където все още трябва да внимавате да не вдигате шум, когато се прибирате мъртво пиян и (да се надяваме) в компанията на красиво момиче?

Намерете това, което обичате, и го превърнете в своя професия

Седенето зад бюро в някой офис по осем часа на ден може да накара всеки човек с нормално умствено развитие да постави под въпрос своя здрав разум. Предполагаме, че не искате да прекарате целия си живот в оплакване от гадната си работа, която мразите до дъното на душата си. Нашият съвет е да си намерите хоби или още по-добре е, ако откриете нещо, което наистина ви доставя удоволствие и вършите с желание и по някакъв начин успеете да направите кариера от това.

Да бъдете млад и дипломиран с достатъчно свободно време, а веднага след завършването ще имате много такова, е перфектната възможност да намерите истинското си призвание в живота. Шансовете от първата си работа да направите кариера и да я работите до края на живота си са по-малки от шансовете на Валери Божинов да стане голмайстор в Шампионска лига. Така че на кого му пука дали работите тъпа работа в някой забутан офис? Намерете нещо, което обичате, скъсайте си задника от работа и нещата ще си дойдат на мястото.