Направи си сам: маса за вестници

1
Добави коментар

Масата, която ще ви покажем в тази статия е елегантен начин да съхранявате вестници. Тя е удбна не само за дома, но и за модерния офис или чакалня. Красивият и изчистен дизайн на тази мебел привлича вниманието, още преди да сте осъзнавали, че има и практическата функция да ви предложи избор от материали за четене. Освен това ръчно направена маса ще затвърди имиджа ви на фирма или специалист, който се грижи за природата. 

Обикновено, списанията са подредени на куп, а в случая се вижда само върхът на изданието. По този начин могат да се подредят повече и да са по-видими за посетителите ви. Вдъхновението за този мебелен дизайн идва от природата и по-специално, от пчелните кошери.

Масата се състои от много цилиндри, които са залепени заедно. След това списанията, вестниците и другите информационни матерали се навиват на руло и се поставят в дупките.

Какво ще ви е необходимо, за да направите сами тази красива маса за вестници?

Крачета на масата: 4 тръби от PVC или полиуретан с диаметър 20-25 см; дължина 1 м

Плот: 57 парчета от PVC или полиуретанова тръба с диаметър 20-25 см и дължина 30-50 см

моментно лепило или силикон

канап

Как да направите масата?

Както се досещате, дадените тук размери за тръбите са примерни. В случая залагаме на еднакъв диаметър и форма на кошер. Можете да екпериментирате с височината, с формата, с диаметрите на тръбите, дори с материалите.

Нашата направи си сам маса, както казахме, е с форма на кошер. Първо подреждаме елементите, за да видим дали всичко е наред, след това ги свързваме. Започваме с един ред от 5 тръби за начало, първата и последната са дълги, за да послужат за крачета. След това нареждаме ред от 6 тръби, който поставяме под първия. После със 7 и така до 9. Деветият ред е центърът на масата. След него започваме да намаляваме с по една тръба в обратен ред. На последния ред, който трябва да е с пет тръби, отново поставяме от двете външни части две по-дълги тръби за крачета.

Забележка: На снимката крачетата са поставени по следния начин – две търби по диагонал на втория ред (където са 6 тръби) вместо третата тръба, и две на четвъртия ред (с 8 тръби) – вместо втора тръба. Така крачетата са по-незабележими и масата добива още по-елегантен вид.

След като сте сглобили всички части, намажете с лепило или силикон местата, където тръбите се допират една в друга. След това привържете конструкцията здраво с канап по страните, за да се притиснат елементите един към друг и да залепнат по-лесно. Оставете да изсъхне за няколко часа и вече имате ефектна маса.

Опитайте!