Защо се самоуби Даниел от Баница? :: Трибали – новини Враца/новини Монтана/новини Видин/Враца новини/Монтана новини/Видин новини

1
Добави коментар
tribali.info
tribali.info

Все още не е ясно каква е причината за мистериозното самоубийство на 20-годишния Даниел Веселинов от врачанското село Баница. Случаят продължава да вълнува местните, които са потресени от трагедията и все още нищят причините за фаталното решение на младото момче.
В селото се носи слух, че Даниел е бил малтретиран от своя вуйчо – Ваньо. Хората шушукат, че той бил сутеньор и пращал младежи да проституират в чужбина. Именно при него отишъл Даниел, докато бил на гурбет в Италия. Момчето седяло там 2-3 месеца и дни след като се върнал, увиснал на въжето.
Говори се, че в Италия вуйчото карал Даниел да прави секс с мъже. Той му прибрал всички пари и го зарязал при ТИР-аджии, които го изнасилвали. След месеци мъчение младото момче най-накрая успяло да се измъкне и да се прибере у дома.
Дали споменът от преживяното е достатъчна причина Даниел да вземе решение да сложи край на живота си? Местните жители си спомнят още една подобна трагедия, която разтърси селото през лятото на миналата година. 22-годишната Ива беше обявена за издирване и по-късно беше намерена обесена на дърво в землището на Баница. Тя също се беше върнала дни преди това от гурбет в Швейцария, където работила като танцьорка на пилон.
Не само това обаче е общото между двамата младежи. Съпругът на Ива – Мирослав, е първи братовчед на Даниел Веселинов. Именно неговият баща е Ваньо, когото местните сочат като виновник за самоубийството на момчето.
Има ли връзка между двата случая? Възможно ли е Ваньо и Мирослав да имат общ бизнес за склоняване към проституция и трафик на хора в чужбина? Дали те са принуждавали своите близки да вършат непристойни неща и споменът за преживяното да е толкова непоносим, че да се стигне до трагедията двама младежи да посегнат на живота си? Или пък някой им е „помогнал“ да увиснат на въжето?
Отговорът на тези въпроси ще трябва да дадат криминалистите.
 

25-06-2014 г. 11:25 ч. | прочетено: 2163, коментари: 1 |