ФИФА мисли наказание за канибала Суарес, феновете го правят на зомби (снимки)

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

ФИФА официално обяви, че започва разследване на инцидента, при който Луис Суарес ухапа Джорджо Килини във вчерашния мач между Уругвай и Италия.

„ФИФА може да потвърди, че бяха започнати дисциплинарни действия срещу футболиста Луис Суарес от Уругвай, след видимо нарушаване на глава 48 и/или глава 57 от дисциплинарния код на ФИФА по време на мача между Уругвай и Италия, игран на 24 юни 2014 година“, се казва в изявлението.

„Играчът и/или уругвайската федерация са поканени да представят техните позиции и всяко документално свидетелство, което счетат за актуално до 25 юни, 17.00 часа местно време“.

Очаква се Суарес да бъде наказан от ФИФА, като все още не се знае колко сурова ще бъде санкцията. От една страна това е трети подобен случай, в който Суарес ухапва съперник. От друга обаче предишните два случая не бяха с националния отбор и не се знае, дали ще бъдат взети предвид от ФИФА.

Максималното наказание, което може да отнесе Суарес по въпросните точки е 24 мача или 2 години. Най-дългото наказание в историята на ФИФА досега обаче е 8 мача. То бе дадено на Мауро Тасоти, когато през 1994 година италианецът счупи носа на Луис Енрике.

Междувременно феновете из социалните мрежи пуснаха колажи, в които Суарес е изобразен като зомби, вампир, куче и Ханибал Лектър.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти