Браво! Мариан Вълев- Куката заряза всичко и замина за Варна като доброволец!

1
Добави коментар

Мариан Вълев- Куката се включи като доброволец в почистването на опустошения квартал „Аспарухово” във Варна.

От razkritia.com научихме, че един от най-обичаните актьори у нас –Мариан Вълев е станал доброволец за почистването на пометения от потоп квартал във Варна. Много малко хора, обаче, знаели, че всъщност Куката от доста време насам е доброволец в Българският червен кръст. Това разкритие бе направено именно от зам.-председателя на БЧК във Варна.

Актьорът решил да помогне на бедстващите в Морската столица и пристигнал там заедно със сина си и

Advertisement:

Advertisement:

няколко колеги-актьори, с които се заели да помагат на хората да разчистят домовете си, там където техника няма как да влезе. На 22 юни във Варна се бяха събрали над 700 доброволци, които искали да помогнат на варненци след водната стихия, която буквално ги помете. Стана ясно, че около 500 от тях били доброволци от Българският червен кръст, а петдесетина от останалите 200 били от Международната скаутска организация.  Всички останали са самоорганизирали се доброволци, които решили, че могат да отделят време и средства, за да помогнат на бедстващите хора.

Един от доброволците дори бил уволнен от работа, заради това, че отишъл в „Аспарухово” да помага на хората, а от работа не го били пуснали. На него не му попречило това, обаче, особено след като знаел какво е да загубиш домът си, както той загубил своя при пожар преди време.

Очевидно хората, които са претърпели някакво подобно бедствие са наистина по-съпричастни от всички останали. Наскоро стана ясно и, че водата в квартала все още не е годна за пиене и миене, а експерти правят проби, за да установят дали има зараза в града. За сега такава не е била открита.