Как да стегнем кожата след отслабване – Edna.bg

12
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Снимка:
Thinkstock

След драстично отслабване кожата има нужда от стягане, тъй като се е отпуснала. Още докато спазвате диета трябва да започнете с грижата за епидермиса, за да избегнете появата на стрии.

Добрият външен вид на кожата зависи от няколко неща: добро кръвоснабдяване, добро състояние на порите през които да диша, хидратация и подхранване. 

От основно значение за кожата са изграждащите средния ѝ слой белтъци колаген и еластин. Именно те отговарят за нейната стегнатост и еластичност.

Няколко са процедурите, които ако се прилагат редовно, ще помогнат на кожата да е стегната и хубава. 

Разбира се, на първо място е физическото състояние на тялото. Колкото по-обездвижени, толкова по-отпуснати, както мускулите така и кожата. 

Малко джогинг, пилатес, зумба, аеробика, плуване или друг вид спорт 3-4 пъти седмично помагат на добрия тонус, на борбата с излишните килограми и отпуснатата кожа. 

Контрастните душове са друг удачен начин за справяне с проблема.

Рязката промяна на температурата води до повишаване на циркулацията на кръвта и нивото на кислорода в нея.

Температурните амплитуди при контрастните душове помага за укрепване и нормализиране на нервната, кръвоносната, ендокринната система, мускулно-скелетната система, имунната система и е отличен начин да се подпомагане организма да се справи с физиологични и психологически стрес.

Благодарение на студените обливания и обтривания кожата и съединителните тъкани стават еластични.

Необходимо е тонизиране и овлажняване на кожата, както от вън така и отвътре.

Пийте много вода, преминете на подходящ хранителен режим (такaва е Средиземноморската диета), хидратирайте кожата с подходящи продукти.

Не забравяйте да пиете витамини, и хранителни добавки богати на Омега 3, 6 и 9 мастни киселини.

Почиствайте кожата добре, за да може да диша.

Използвайте ексфолиант за тяло поне веднъж седмично. Той ще отстранява периодично горния мъртъв слой клетки, а това подобрява цялостното състояние на кожата.

Добавяйте няколко капки бебешко олио във ваната, докато се къпете. Така кожата ви няма да изсъхва от почистващите продукти и дори ще става по мека, приятна на допир и по-стегната.