30 години затвор за убиеца от Гложене :: Трибали – новини Враца/новини Монтана/новини Видин/Враца новини/Монтана новини/Видин…

1
Добави коментар
tribali.info
tribali.info

Софийски градски съд постанови 30 години затвор при първоначален строг режим на Адриан Ангелов от козлодуйското село Гложене, обвинен в жестокото убийство на 22-годишния Николай Йорданов.
Ангелов е изправен на съдийската скамейка за това, че през лятото на 2012 година е убил и нарязал на парчета своя познат Николай, като е запалил тялото и хвърлил останките в река Огоста. Николай Йорданов изчезна на 14 юли, след като заредил с хранителни стоки пицария в столичния квартал „Овча купел” в края на работния си ден. Момчето носело у себе си оборота от около 1400 лева.
Разплитането на случая започнало от едно телефонно обаждане, което получил ден по-рано. То било от 31-годишния Адриан от село Гложене, който живеел под наем със семейството си в „Овча купел”. Предполага се, че двамата са се срещнали в апартамента на Адриан, където Ники е убит и ограбен. След зверството Адриан разчленил трупа в дома си и с колата си го закарал към Мизия. Там откраднал кофи за смет, поставил в тях частите от тялото на Николай, запалил ги, а по-късно ги изхвърлил в река Огоста, като част от останките така и не били намерени.
Първото и последно заседание по делото беше проведено вчера. Първоначално Адриан обяснил, че не разбира в какво е обвинен и иска време, за да се запознае с доказателствата срещу него. Съдебният състав обаче отхвърли иска му и даде старт на делото. Изненадващо защитникът на Ангелов поиска почивка, за да обсъди с клиента си стратегията им в процеса. След това подсъдимият заяви, че иска съкратена процедура и се признава за виновен.
Съдът реши Адриан Ангелов да плати 100 000 лева обезщетение на родителите на убитото от него момче. Той ще трябва да лежи зад решетките 30 години при строг режим. След изчитането на присъдата роднините и приятелите на Николай ръкопляскаха на съдийския състав за взетото от тях решение.

26-06-2014 г. 10:18 ч. | прочетено: 618, коментари: 0 |