Юлският „Биограф“ отдава почит на Учителя Петър Дънов

1
Добави коментар

Очерци за Борис Христов, Николай Колев-Мичмана и Моника Белучи и интервюта с Иван Попйорданов и поетесата Станка Пенчева са другите хитове в новия брой

Роденият преди точно 150 години Петър Дънов, който предпочиташе да го наричат Учителя Беинса Дуно, е на корицата на новия „Биограф“. Юлският брой на най-голямото българско списание вече е на пазара в увеличен с 16 страници обем – общо 228.
Очеркът на известната писателка и журналистка Капка Георгиева „Да бъдеш Дънов“ е илюстриран с много снимки. Списанието проследява и хронологията на живота и кариерата на Учителя, както и разказва за ежегодния ритуал паневритмия край Седемте рилски езера, който се провежда всяка година на 19 август.

Материалът на Марин Бончев „Оперният цар от България“ е посветен на великия Борис Христов и на 100-годишнината от рождението му, която отбелязахме наскоро. Очеркът е илюстриран с уникални фотографии на Мирчо Сливенски и Зафер Галибов, както и от личния архив на семейството на певеца.

Голямо интервю на Валерия Велева с Иван Попйорданов е другият акцент в новия „Биограф“. Разговорът с дългогодишния наш кинаджия и телевизионер е и своеобразен задочен диалог с покойния му син Чочо, който си отиде нелепо преди една година. „Биограф“ публикува и едно от последните интервюта на Валерия Велева с актьора.

Четвъртият много силен материал в броя е очеркът на Цветана Царева Bellissima, посветен на една от най-красивите кинозвезди на нашето време – Моника Белучи. Не по-малко вълнуващи са и страниците, посветени на поетесата Станка Пенчева, на трагично загиналата звезда от „Бързи и яростни“ Пол Уокър, както и на автомобилния пилот Аертон Сена, който намери смъртта си на пистата преди две десетилетия.

Очерци за спортния коментатор Николай Колев-Мичмана, както и за писателките Джейн Остин и Ерика Джонг, нов пътепис на Иван Бакалов от Америка, любопитни и богато илюстрирани страници за парижкото кабаре Crazy Horse и много материали, свързани с лайфстайл и мода, допълват богатото съдържание на юлския „Биограф“.

Like this:

Like Зареждане…

Related