​Дончева: Доган и Пеевски събарят КТБ за да не платят дълг от 300 млн. лв.

4
Добави коментар
POOHY
POOHY

Още по темата

Д. Горов: Докладите на БНБ и ДАНС са без забележки към КТБ

2015-04-22 14:57:29

ГЕРБ искат комисия за промени в Конституцията

2015-04-22 14:48:56

Шок: Американски съд призна шемпанзето за човек

2015-04-22 14:39:04

В БНБ не вярват на Цацаров, защото знаят, че е близък с младия успял на 33 г.

Компанията – Доган, Пеевски, Цветан Василев и КТБ взеха властта и направиха правителство преди една година. Това предизвика негативизъм към БСП и те загубиха изборите. Разводът беше всеки да си вземе някакви фирми и бзнеси, които са предварително договорени. Но Пеевски успя да преметне Василев и прибра фирмите. Има 300 млн лв. дълг на Пеевски – Доган към КТБ, но за не ги плащат направиха този екшън с КТБ. Има и битка за още няколко фирми да прилапат. Това разкри по Нова ТВ Татяна Дончева, която от няколко месеца прави свой самостоятелен политически проект, след като напусна БСП.

Олигархичният кръг около КТБ придоби много неща и мощни фирми през последните години. Същевременно КТБ има други дългове по света, така че Цветан Василев е бил длъжен да си изчисти сметките навън и да си събере дълговете вътре. С тази банка и хората й е свързано и минаването на геостратегически проекти от руска страна през нашата държава, посочи още Дончева.

Тя предупреди, че в хората се нагнетяват страхове, че могат да пострадат и други банки и да загубят парите си. Сега правителството и БНБ трябва да овладеят тази ситуация. Като говорят, че няма опасност, хората чувстват, че опасността е по-голяма. Не може лица, които до вчера говореха че КТБ е стабилна , а после я затвориха да очакват доверие от гражданите, допълни Дончева. Тя посочи, че от КТБ преди изборите са били изтеглени 1,4 млрд лв. за 4 дни и това са били суми на фирми от енергетиката.

Къде е ролята на поркуратурата и Цацаров в тази игра, попита червената фурия. Та посочи, че вероятно в БНБ не вярват на Цацаров, защото знаят, че е човек на Пеевски и затова едва ли биха му предоставили информация и документи. От друга страна според нея главният прокурор трябва да бъде наясно, че кат говори за банки и банкери има опасност за стабилността на лева. Тя смята, че привличането на подуправителя на БНБ Цветан Гунев като обвиняем е голяма грешка, имало е начин как да го направят, но без шум и напрежение в банковата система. Дончева посочи, че падането на валутния борд е риск в сегашната ситуация и управляващите трябва да вземат мерки.