Фемарел капсули х56 | Информация, дозировка, цена | Afya.bg

14
Добави коментар

Фемарел предлага на жените безопасно и ефективно решение за справяне със симптомите на менопауза и подобряване качеството на живот в дългосрочен план. Ефикасно се справя с прехода през менопаузата и облекчава симптомите и, като едновременно с това третира и загубата на костна маса.

Фемарел доказано облекчава симптомите на менопаузата ( горещи вълни, главоболие, промени в настроението, нарушения в съня, нощно изпотяване, вагинална сухота, спад в либидото, ставни и мускулни болки) още през първия месец и подобрява здравето на костите.  Има доказано действие при дългосрочно приемане.

Фемарел е селективен модулатор на естрогенните рецептори (SERM) на растителна основа и не е хормон.

Фемарел е безопасното решение, което искат жените, тъй като не въздейства на тъканите на гърдите и матката и не предизвиква развитието на нежелани заболявания. Това го прави безопасен както при краткосрочна, така и при дългосрочна употреба.

Активни съставки:

1 капсула съдържа 75% – DT56a соев екстракт (дериват от НЕ-ГМО соя, с високо съдържание на аминокиселини) 322mg, 25% смляно ленено семе 108mg.

Дозировка:

2 пъти дневно, 1 капсула сутрин и една вечер.

Предупреждения:

Хранителна добавка. Не е заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

 

Забавянето на процеса на загуба на костна маса заедно с облекчаването на симптомите на менопаузата изисква терапия, която е свързана с физиологичните механизми, засегнати от естрогена в тялото. За да бъде безопасна, тази терапия трябва да бъде селективна. Необходим е е селективен модулатор на естрогенните рецептори (SERM), който да засяга само естрогенни рецептори в специфични тъкани за изграждането на костите и за облекчаване симптомите  на менопаузата, без да засяга тъкани, при които всяка промяна може да има нежелани последствия, например в гърдата и матката. Фемарел е продукт на основата на тази концепция.

Прочети още