Преди и След ремонт на антре

14
Добави коментар

Люси е млада жена с много ангажименти и по-малко свободно време. Живее в запазен апартамент в столичния квартал Борово, но антрето й от години не е виждало шпаклата и бояджийската четка. От своя приятелка Люси научава за MaistorPlus и решава, че е дошъл моментът да направи ремонт.

Антрето, коридорът и стълбището изпълняват функцията на преходни зони в интериора, които свързват останалите стаи в апартамента. Специфичното за антрето е, че то е входът на дома и оставя първото впечатление за характера на жилището и обитателите.

Преди ремонта

В случая на Люси коридорът изпълнява ролята на антре, което е с площ около 20 кв.м. Стените са били боядисвани и пребоядисвани във времето, но на места са се образували пукнатини и повърхността има нужда от шпакловка.

Личи си, че преди време плочките на пода са сменяни. Няколко от тях, обаче, са се пукнали и трябва да бъдат подменени. Ето защо е много важно, когато купувате плочки, да вземете повече от необходимата бройка, за да ви останат като резерв.

Желанието на Люси е да бъде изграден окачен таван с вградено осветление. А преградните стени да бъдат оформени в полукръгла дъга, напомняща арка.

Електрическото табло в дома й също е остаряло, а ключовете за лампите изглеждат видимо захабени.

Заяквата

По заявката на Люси проявават интерес общо 11 майстори и фирми с нужните компетенции. На оглед минават 7 от кандидатите, като един от тях се отличава още в началото. Иван Тодоров е специалист в сухото строителство и сферата на боядисването. Занимава се още с плочки, паркет, външна и вътрешна изолация. Освен добрата си квалификация, Иван Тодоров прави особено добро впечатление на Люси с човешкото си отношение. “Още по време на огледа майсторът много ме впечатли. Внимателен и възпитан, търпеливо изслуша желанията ми, даде ми добри съвети как могат да станат нещата и предложи разумна цена” – споделя тя.

Преди началото на ремонта Люси и Иван Тодоров избират заедно нужните материали и работата започва. “Ремонтът продължи около седмица. До последния ден Иван Тодоров остана все така търпелив към изискванията ми, стараеше се и работеше чисто.” – разказва Люси.

След ремонта

Впечатлена и доволна от добрата работа на майстора, след приключването на ремонта, Люси остави оценка в профила му и ни изпрати снимки, за да видим как се е преобразило нейното антре.

Стените са шпакловани и боядисани с латекс в светли цветове. Помещението изглежда чисто и по-просторно. Изграден е окачен таван с вградено осветление, а електрическото табло над вратата е подновено. 

Счупените плочки са махнати, а на тяхно място са залепени нови.

Ефектът на арката е постигнат с гипсокартонени плоскости и преходните отвори имат извита обла форма.

Ако се загледаме в детайлите – електрическите контакти и ключовете също блестят, след като са сменени с нови.

Заключение

Ремонтът на Люси завърши успешно и тя сподели с нас, че отново ще потърси услугите на Иван Тодоров в бъдеще. Ако помещенията в дома ви имат нужда от ремонт и освежаване, не се колебайте да намерите най-подходящия майстор или фирма в MaistorPlus. Публикуването на заявка в сайта е безплатно и освен че ви дава възможност да сравнявате оферти, със сигурност ще ви помогне в намирането на добър професионалист за вашия ремонт.

->Направете безплатна заявка

Вижте още: Други публикации от рубриката „Клиентите говорят“