ИДЕИ ЗА ЖЕНИТЕ… и не само: Wedding flower pomander или алтернативен булчински букет

2
Добави коментар

Когато получих запитване: Tanya, can you make a flower pomander for my flower girl? – т.е дали мога да направя цветна топка от цветя за шаферка. Ново пет, това пък какво е?  Значи има още нещо, което чувам за пръв път, освен hеn’s day, wedding shower  и ред други…

Сватбите на запад от нас и далеч зад океана са малко по-различни от нашите. Но напоследък наблюдавам, че и у нас са модерни и често се копират доста добри идеи.

И така, красива и уникална в най-вълнуващия ден! Така иска да се чувства всяка булка. Затова всяка има своя идея, представа, която иска да реализира, за да бъде неотразима.

Много от булките избират алтернативен букет, т.е заместват естествените цветя с цветя от плат, от миди и рапани за морска сватба, от копчета, от керамика и какво ли още не. Защо го предпочитат? Защото този букет остава за спомен от най-вълнуващия ден, може да се постави като елемент от украсата на булчинската маса или да бъде скъп спомен за шаферките, изработен в тон с техните рокли, често еднакви на цвят! 

Аз реших моя първи опит за такова бижу да бъде в бяло и цвят слонова кост, за да се съчетава с бяла и рокля в светло екрю. А цветчетата украсих с бели и слонова кост перли, като между отделните цветя канзаши в различни модели и листа отново има перли във формата на цветчета с перли.

Истинско бижу! Чудех се защо са толкова скъпи. Когато му отделих няколко дена, разбрах защо.

Този букет от сатенени цветя може да бъде едно чудесно допълнение за тоалета на малката шаферка, облечена в бяла рокля, като допълнение на официален тоалет, изработен в подходящи цветове на роклята или тоалета.

Идея за бъдещите булки, шаферки или други участници в сватбеното тържество!

Една идея и за бъдещите абитуриентки!