Жана Бергендорф влезе в Страната на чудесата

17
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

С огненочервените си коси и бунтарско, но същевременно женствено излъчване Жана Бергендорф преобръща традиционната представа за героинята на Луис Карол.

Меломан.бг във Facebook

Изпълнителката се въплъщава в събирателен образ на Лудия шапкар (в ролята Джони Деп), Червената кралица (изиграна от Хелена Бонъм Картър) и самата Алиса (Миа Уасиковска) от филма на ексцентричния Тим Бъртън “Алиса в страната на чудесата“.

“За мен е привилегия да подкрепя кауза, която е близка до сърцето ми, и бих го направила отново. Удоволствие беше да работя с екип от професионалисти като Велислава Каймаканова-Ножарова и Силвия Стойчева, чиито ентусиазъм и вяра в постигането на крайната цел напълно споделям. Децата на България се нуждаят от по-добра здравна грижа и се надявам, оставяйки своите следи, да съм помогнала това да се случи“, сподели победителката в „X Factor“ за участието си в инициативата.

Жана се присъедини към плеядата популярни български личности, които застават зад благотворителния арт-проект „Да оставим следи“ – Лили Иванова, Васко Василев, Асен Блатечки, Цвети Пиронкова, Мариус Куркински, Белослава, Мариан Вълев, Маша Илиева, Джоко Росич, Диляна Попова, Калин Вельов, Цветана Манева, Христо Стоичков и много други.

Инициативата на сдружение „Кауза“ е кампания под патронажа на Христо Мутафчиев, която в своята трета поредна година има за цел събирането на средства за недоносени новородени, тежко болни деца и такива с инсулинозависим диабет към държавни здравни заведения в различни краища на страната.

В началото на юни се проведе първият за 2014 г., но вече станал традиционен търг, на който от продажбата на фотографиите бяха събрани 21  060 лева. С паричните средства се закупиха два броя инкубатори с марка Dräger, модел: Isolette C2000, които ще бъдат дарени на неонатологичното отделение към УМБАЛ „Света Марина“ във Варна и на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово.

За портретите от фотосесията на Жана Бергендорф ще бъде наддавано на следващия тръг, който е планиран за месец октомври. Междувременно, на уебсайта на организацията www.kauza.org ще бъдат пуснати в продажба с благотворителна цел и тениски с лика на талантливата изпълнителка.

Благородната инициатива може да бъде подкрепена още чрез:

Дарителска сметка в лева: Обединена Българска Банка, София, клон – Иван Вазов IBAN: BG23UBBS80021088198030

SMS с текст на латиница: DMS KAUZA на единен дарителски номер: 17 777 (за абонати на GLOBUL , VIVACOM и Mtel) Таксуването на 1 sms към Единен дарителски номер 17 777 е както следва: * За абонати по договор с Mtel, GLOBUL, VIVACOM цената на 1 sms е 1 лв. * За потребители на предплатени услуги на трите мобилни оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС. За повече информация посетете www.dmsbg.com

Коментари

коментар(а)