ЛимФлоу

13
Добави коментар

форма на отпускане 90 капсули

състав

Екстракт от черешови дръжки – 150 мг
екстракт от листа на касис – 150 мг
екстракт от листа магданоз – 75 мг
екстракт от цветове хибискус – 50 мг
допълнителни вещества

«ЛимФлоу» – растителен комплекс, който оптимизира лимфодренажа, действа съдоукрепващо, противовъзпалително и разрежда кръвта.

Действие на активните компоненти

Череша. Този сочен и необикновено ароматен плод е донесен в Европа от римския пълководец Лукул от древния турски град Керасунда. Оказало се, че не само сърцевината на черешите е полезна, но и листата и дръжките, които съдържат лимонена и яблъчна кисилина, кумарини, растителни пигменти, танини, витамини С, РР, В1, В6, много минерали, пектини. Екстрактът от черешови дръжки засилва циркулацията на междуклетъчната течност или лимфата, като по този начин осигурява дренаж на съдовете и помага за извеждане на излишните течности и шлаки. Кумарините, които черешите съдържат, понижават съсирваемостта на кръвта и по този начин предотвратяват образуването на тромби. А Р-витаминоактивните вещества и флавоноидите укрепват съдовете, повишават тонуса им. Касис (листа и плодове) — активизира лимфодренажа на сърдечния мускул и черния дроб. В листата на касиса се съдържат витамин С, фитонциди, магнезий, манган, сребро, мед, сяра, етерично масло. Екстрактът от листата на касис помагат за отделяне на излишните пурини и пикочна киселина от организма.

Любимият на много хора магданоз е богат на полезни вещества – етерично масло, гликозиди, витамини, флавоноиди. По този начин пиненът, апиолът и апигенинът изчистват съдовете, подобряват състоянието им, засилват лимфния дренаж. Магданозът е богат на аскорбинова киселина (витамин С), която заедно с другите активни вещества на растението поддържат еластичността на малките и големите съдове. Освен това, съдържащият се в листата миристицин притежава силен противовъзпалителен и болкоуспокояващ ефект.

Китайският хибискус се цени в Азия и извън нейните предели като тонизиращо и общоукрепващо средство. Хибискусът има богат на биоактивни вещества състав: и антоциани, и проантоцианидини, органични киселини (яблъчна, лимонена, хибискусова) и фенолкарбонови киселини. Установено е, че полифенолите и протокатехиновата киселина обезвреждат токсичните продукти от жизнената дейност на патогенните микроби, които остават последни по стените на съдовете. Екстрактът от цветовете му също има отлични антиоксидантни свойства, предотвратява изтъняването и увреждането на тъканите на съдовете.

Приложение

«ЛимФлоу» – гарант за здраве и природна защита за съдовете:

• оптимизира лимфния дренаж и съдовия кръвоток;

• поддържа еластичността и здравината на съдовете;

• намалява възпаленията в съдовете