Спечелете вкусни награди в конкурса „Шунка и бекон“

3
Добави коментар
pgp

Вероятно мнозина от вас в ежедневието си хапват сандвич с шунка и кашкавал? Или пък обичате да закусвате с хемендегс? Или може би обичате спагети карбонара, в които най-хубавата част са хрупкавите парченца бекон?

Всички имаме безброй любими ястия, в които участват шунката или беконът. В Канада дори имат сладолед с бекон и кленов сироп, а в Америка правят къпкейкчета с карамелизиран бекон! Искаме да видим кои са вашите изпитани ястия, които обичате да приготвяте отново и отново и в които обичайно слагате шунка или бекон.

Условието е едно – изпратете ни рецепта за ястие, което съдържа шунка или бекон, а защо не и двете? Може да е салата, печиво, паста или основно ястие. Покажете ни вашите най-успешни рецепти, които обичате да приготвяте за любителите на свинското месо във вашия дом. Споделете любимите си предложения, придружени със снимки, а ние ще изберем най-интересните от тях и ще ги споделим с останалите си читатели на нашите страници.

Победителят ще бъде обявен в брой 117 на 30 юли 2014 г. Голямата награда, която той ще получи, е бут хамон „Серано”, любезно предоставен от Карол Фернандес Миит.

Условието

Изпращайте писмата си с рецепти (doc файл) и снимки на ястията (jpeg файл с минимален размер 1МB) на [email protected], като посочите името на конкурса, за който участвате.

Срок за участие: 21 юли 2014 г.

За да можем да се свържем с вас и за да получите наградата си, вписвайте в писмото пълния си адрес и телефон за контакт.

Хамон „Серано” е сред най-популярните испански сурово-сушени месни продукти. Приготвен е от 100 % свински бут и сол, а продължителността му на зреене е цели 12 месеца. Когато зреенето приключи, хамонът отлежава в специални хранилища, където месото се изсушава в продължение на година, губи от теглото си, като в края на периода един бут тежи едва 7-8 кг. При този специфичен месен продукт съществена роля играе цялостната среда на производство, която включва надморска височина, релеф, климат и традиционните човешки грижи за животните. Ето защо крайният продукт е с толкова нежна текстура, ярък розово-червен цвят и мрамориран десен, притежава силен аромат и е изключително приятен на вкус. Хамонът се поднася нарязан на много тънки ленти, така че ароматът да се усеща по-силно, а месото да се топи в устата!

Комбинира се с вина като Каберне, Мерло, Сира, Пино Ноар или купажни вина от тези сортове.

Всеки брой един от вас ще печели комплект, осигурен от Карол Фернандес Миит.

Комплектът съдържа:

    Луканка и суджук от серията „Старобългарски” на КФМ     Удобна престилка за готвене с джоб     Виличка с дървена дръжка

И всичко това опаковано във фирмена кутия и поставено в удобна чанта за пазаруване!

Краен срок за участие: 21 Юли 2014

Победители

Ако сте сред печелившите, можете да ни изпратите Вашия коментар и снимка с наградата, които да публикуваме тук. За целта използвайте тази форма.