Мини градина – www.za-gradinata.com

1
Добави коментар
riki4
riki4

Мини градина

Красива градина, изпълнена със зеленина, цветни лехи, малки храстчета, пейка, алея и каквото още ви се прииска, само в една саксия? Да, възможно е. Направете си жива цветна градина в саксия, кошница за цветя или друг съд, какъвто си изберете. Тази уникална миниатюра може да поставите на подходящо място в двора, на балкона, а и навсякъде в къщи. Тя със сигурност ще внесе свежест и настроение в дома ви.

А може и да си направите интересна градина на терасата, например, ако не разполагате с къща с двор. С няколко красиви мини градинки със сигурност ще се почувствате по близо до природата по един приятен и уникален начин.

Мини градинката се прави лесно и не изисква специална поддръжка. В нея може да поставите всичко, което се намира в една истинска градина- пейка, пътечка, мебели, мини басейн, склуптури на животни, шезлонг и всичко, каквото се сетите и успеете да намерите. Много подходящи за декорация са естествените камъчета или дребен чакъл, от тях може да направите градинската алея.

Важно за направата на красива мини градина е да спазвате пропорциите. т.е всеки елемент да е съразмерен с останалите в композицията. Също така мебелите трябва да си подхождат по вид и по размер.

Растителността в миниатюрната градина трябва да е съставена от стайни цветя- най-добре сукулентни или кактуси. Почвената смес може да купите готова, според растенията, които ще засаждате. Може да използвате горски мъх за декорация, тъй като ако засеете трева, тя ще порасне прекалено висока и ще скрива сукулентните растения, които по принцип са ниски.

Не се колебайте, използвайте въображението си и украсете дома или двора си с прекрасна мини градина. Тези красоти са особено подходящи и за подарък, особено ако са направени собственоръчно от близък човек, със сигурност ще бъдат приятна изненада и ще донесат много радост на притежателя си. Разбира се има и готови варианти, които може да си поръчате или закупите.

Ако статията ви е харесала, подкрепете ни, като я споделите с вашите приятели!