Ръжени хлябове – Производство и дистрибуция на ръжен хляб – Хлебозавод Ритърн Пловдив – Хлебни и тестени изделия

8
Добави коментар

Ръжен хляб

Хлебозавод Ритърн в Пловдив произвежда Многосеменни видове хляб или Ръжени хлябове. Нашите ръжени хлябове отговарят на всички изисквания, за да се наричат Ръжени!

Ръжените хлябове трябда да са твърди, с леко влажна структура, има специфичен аромат. За повечето хора 2 филийки трябва да са напълно достатъчни за засищане.

За да поръчате ръжени хлябове – 032 64 22 86

Информация за ръжения хляб

В ръжените хлябове се съдържат много полезни вещества, необходими на човешкия организъм, а именно – аминокиселини, минерални соли, витамини от групи В, РР, Е, желязо, микро- и макроелементи, целулоза.

Ръжта има лечебни свойства! Тя е в състояние да освободи организма от натрупаните шлаки, токсини, което помага за отстраняването на много заболявания. В ръжения хляб се съдържат 40% от необходимата дневна доза хранителни вещества за организма.

Според доста проучвания, освен, че е полезен за храносмилането, полезен е за хора, страдащи от анемия и захарен диабет. Консумацията на ръжен хляб намалява риска от развиване на заболявания като рак и диабет, понижава нивото на холестерол в кръвта, подобрява обмяната на веществата и работата на сърцето, помага за предотвратяването на десетки заболявания.

Ръженият хляб се приема за диетичен, но не е точно това, защото в по-големи количества е „тежък“. Той не е подходящ за хора с язви, поради високата си киселинност.

Този хляб Ви стига!